ima tek 32 godine

Kao dete je grebala po fiokama tražeći sitniš: Neobičan životni put glumice koja je od pre nekoliko dana – milijarderka

0

Mnogo puta se njenoj majci i njoj dogodilo da ostanu zaglavljene nasred auto-puta bez centa za benzin, a svog detinjstva se seća po tome što je jela mnogo makarona sa sirom jer, prosto, nije bilo ničega drugog.

Selena Gomez u poslednje vreme je najpopularnija po ulozi u seriji 'Samo ubistva u zgradi'
Selena Gomez u poslednje vreme je najpopularnija po ulozi u seriji "Samo ubistva u zgradi"foto: TatianaK / BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia

Američka glumica i pevačica Selena Gomez od pre nekoliko dana je zvanično milijarderka.


Devojka koja ima tek 32 godine i karijeru je počela kao deo "Dizni" porodice, izgradila je ogromno bogatstvo, kako zahvaljujući projektima u kojima učestvuje, tako i zbog svog talenta za biznis i kozmetičke kompanije Rare Beauty.


U svet glume ušla je sa samo devet godina, kada se pojavljivala u dečijoj emisiji "Barni i drugari", a potom je stekla svetsku slavu kao Aleks Ruso u tinejdžerskoj seriji "Čarobnjaci s Vejverli plejsa".

U međuvremenu je paralelno gradila muzičku karijeru i pokretala mnoge druge poslove, pomerajući granice sve dok nije postala jedna od najvećih svetskih zvezda.


Siromašno detinjstvo Selene Gomez


Međutim, mnogo pre nego što se usuđivala i da sanja o životu koji vodi danas, Selena Gomez živela je u teškoj nemaštini, zbog čega danas često ističe da ne želi da se razmeće bogatstvom.

 

Selena Gomez na Kanskom festivalu 2024.
Selena Gomez na Kanskom festivalu 2024.foto: EPA-EFE/ANDRE PAIN

Ja sam veoma zahvalna – rekla je pre nekoliko dana, kada su je na crvenom tepihu, na premijeri njenog novog filma "Emilija Perez" pitali kako se oseća kao milijarderka. – Lično, mislim da je neukusno pričati o novcu, a sve zasluge dajem ljudima koji kupuju moje proizvode. Oni su ti koji mi ostvaruju san, tako da sam počastvovana i, jednostavno, srećna.


Selena je došla na svet 22. jula 1992. godine u teksaškom gradiću Grand Preri. Njen otac je Rikardo Džoel Gomez, dok joj je majka Mendi Tifej, koja je ćerku donela na svet sa samo 16 godina. Par se venčao, ali su se razveli kad je Selena bila petogodišnjakinja, a Mendi se vrlo mlada našla u ulozi samohrane majke, što je za Selenu i nju značilo život u oskudici.


Mlada majka je često morala da radi i po tri posla da bi prehranila dete i sebe, a Gomezova se u jednom intervjuu prisetila da su mnogo puta morale da skupljaju sitniš kako bi mogle da kupe sebi nešto osnovno.

 

Selena Gomez na crvenom tepihu 2007.
Selena Gomez na crvenom tepihu 2007.foto: SBM / PictureLux / Profimedia

Sećam se kako je mama stalno ostajala bez benzina i onda bismo sedele u automobilu i skupljale novčiće da ga kupimo. Ona nikad nije volela da traži novac od moje bake i deke – istakla je svojevremeno glumica.
Ipak, dodala je da nikad nije bila gladna.


Da, ostajale smo bez benzina, ali... Otišle bismo do prodavnice da kupimo makar špagete. Uvek smo imale hranu – objasnila je Selenina majka.

Sećam se da smo često jele makarone sa sirom, ali moja mama nije to predstavljala kao nešto strašno – istakla je Selena. – Ona je uvek bila jaka pored mene. To što me je dobila sa 16 godina je velika odgovornost. Moja mama se zbog mene odrekla svega, radila je tri posla, podržavala me i žrtvovala sopstveni život zbog mene.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Selena Gomez (@selenagomez)


Za sve više od hrane Mendi je morala mnogo da se trudi kako se njena ćerka ne bi osećala tužno i siromašno pored svojih drugarica.


Ako sam znala da želi da ide na koncert, morala bih da štedim. Uradiš najbolje sa tim što imaš – konstatovala je ona jednom prilikom.


Kako je Selena Gomez posla glumica?


Dok je njena majka pokušavala da uspe kao pozorišna glumica, Selena je i sama počela da se interesuje za izvođačke umetnosti. U međuvremenu su se Mendi i ona iselile iz Teksasa, a Selena je dobila priliku da se pojavi u ulozi Đane u emisiji "Barni i drugari".

 

To je bio njen prvi posao, a glumica kaže da je bila vrlo stidljiva i da ništa nije razumela, pa je mnogo toga što joj je danas svakodnevica naučila na tim snimanjima, kao dete od devet godina.


Pojavila se u 13 epizoda između 2002. i 2004. godine, a potom je otpuštena jer je bila "prestara" za ovaj posao.


Međutim, u međuvremenu je počela da dobija nove prilike, pa se pojavila u manjim ulogama u filmu "Deca špijuni 3D: Igra je gotova", televizijskom filmu "Voker, teksaški rendžer: Suđenje vatrom" i u seriji "Sladak život Zeka i Kodija" na Diznijevom kanalu.


Uskoro je počela povremeno da se pojavljuje kao Mikela u "Hani Montani" i još nekoliko popularnih serija, sve dok nije dobila glavnu ulogu u "Čarobnjacima s Vejverli plejsa".

 


Njen šarm je bio neodoljiv, posebno talenat za komediju i izgovaranje sarkastičnih dosetki, a publika širom Amerike i sveta bila je kupljena i nije joj trebalo mnogo vremena da postane jedna od najvećih tinejdžerskih zvezda na svetu.

 

Pored toga što je postala idol tinejdžerki, ona je konačno uspela da zarađuje dovoljno da njena majka i ona ne moraju da brinu o novcu i da će ostati zaglavljene u automobilu nasred auto-puta. Tokom snimanja serije dospela je na listu 10 najplaćenijih dečijih TV zvezda svih vremena i dobila mnogo priznanja.


Projekti su nastavili da se nižu, a Selena je u međuvremenu postizala sve više uspeha.

1 / 7 Foto: EPA-EFE/DAVID SWANSON

U poslednje vreme najzapaženija je po ulozi u seriji "Samo ubistva u zgradi", za koju je nominovana za nagrade Emi i Zlatni globus, a veliki deo svog bogatstva duguje kompaniji Rare, koju je osnovala pre samo četiri godine.

 

* Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

 

BONUS VIDEO

Uspešni ljudi o neprocenjivom znanju

 

makonda-tracker