pratila ju je tuga

Beda, bolesti i ljubav zbog koje je završila na psihijatriji: Bolan i prevrtljiv život NAJOMILJENIJE DEVOJKE na svetu

1

Svaki put kada bi postigla ogroman uspeh, pevačicu i glumicu iza ćoška je čekala nova muka, svaka teža od prethodne

Selena Gomez tokom skrivanja od paparaca 2017. godine
Selena Gomez tokom skrivanja od paparaca 2017. godinefoto: Splash News / Splash / Profimedia

Američka pevačica i glumica Selena Gomez danas slavi 31. rođendan, a ona nije otkrila hoće li i ove godine svoj poseban dan obeležiti uz veliku žurku.


Selena je u tridesete zakoračila sa širokim osmehom i, po svemu sudeći, vrlo zadovoljna svojim životom i karijerom, koju paralelno gradi i na Holivudu i na muzičkoj sceni i u obema sferama postiže ogromne uspehe.

 

Trenutno se iščekuje nova sezona njene serije "Samo ubistva u zgradi", o njenim hitovima ne treba trošiti reči, a poznato je i da je Selena Gomez najpopularnija devojka na Instagramu na planeti, kako po broju pratilaca, tako i po broju lajkovanih fotografija.


Međutim, njen život nije uvek idiličan – bilo je sve suprotno.

 

Sođena je kao Selena Mari Gomez u Teksasu 22. jula 1992. godine, u porodici Rikarda Džoela Gomeza i bivše pozorišne glumice Mendi Tifi. Ime je dobila po Seleni Kintanilji Perez, najvećoj latino zvezdi svih vremena, koja je ubijena 1995, tri godine posle rođenja devojčice koja će kasnije poći njenim stopama.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Selena Gomez (@selenagomez)

 

  • Rođena i rasla u siromaštvu


Njena majka imala je samo 16 godina kada je donela Selenu na svet, a porodica je bila u nezavidnoj finansijskoj situaciji.

 

U jednom trenutku, sećala se pevačica, morali su da grebu po posudama po kući u potrazi za sitnišem kako bi kupovali osnovne namirnice. Mendi je pričala kako su im špagete često bile jedino što su imali na stolu, a sve je dodatno otežavalo što su se Rikardo i ona rastali, a ona kao samohrana majka nije mogla da pruži dovoljno.

 


Bila sam frustrirana što moji roditelji nisu zajedno, a nikad nisam videla svetlo na kraju tunela: to što se moja mama toliko trudila da mi obezbedi bolji život. Užasava me pomisao šta bih postala da smo ostale u Teksasu – rekla je Selena jednom prilikom i istakla da je ponosna što je njena majka u njenoj blizini uvek bila jaka i što je odlučila da je rodi sa 16 godina, iako je i sama bila dete.


Odrekla se svega zbog mene, radila tri posla istovremeno, izdržavala me, žrtvovala svoj život za mene – rekla je Selena.

 

  • Bogata karijera


Mladu pevačicu i glumicu upoznali smo kao Diznijevu zvezdu, u seriji "Čarobnjaci s Vejverli plejsa", gde je igrala šarmantnu Aleks Ruso.

 

 

Paralelno s glumačkom karijerom, gradila je glumačku, a okušala se i kao model, u čemu je, takođe, bila vrlo uspešna. Njena prva uloga je, ipak, bila godinama ranije, u seriji "Barni i drugari", gde je igrala s Demi Lovato.


Uspesi su počeli da se nižu i tokom čitave svoje karijere Selena nije imala nijedan period padova, već nastavlja samo da obara rekorde, puni arene i osvaja srca. Na privatnom planu, međutim, nije joj bilo toliko sjajno.


Kako je potvrdila 2015, tri godine ranije joj je dijagnostikovano autoimuno oboljenje lupus, zbog čega je morala da otkaže sve planirane nastupe i da se podvrgne hemioterapiji. Ona se borila sa svojim stanjem koliko je mogla, ali je 2017. godine bila u situaciji da joj je hitno potrebna transplantacija bubrega.

 

Donora nije dugo tražila – glumica i njena bliska prijateljica Fransija Raisa ponudila se da se testira i ispostavilo se da je odgovarajući donor za Selenu.


Pevačica je na Instagramu tada podelila fotografiju iz bolnice koja je dirnula njene fanove, na kojoj vidimo dve prijateljice i njihovu beskrajnu ljubav.

 

Fransija Raisa i Selena Gomez u bolnici posle transplantacije bubrega
Fransija Raisa i Selena Gomez u bolnici posle transplantacije bubregafoto: Instagram, Selena Gomez

Fransija mi je svojom žrtvom spasila život. Ona mi je kao sestra, nema tih reči kojima bih joj mogla izraziti zahvalnost – istakla je Gomezova.


Ipak, nije sve proteklo sjajno: tokom transplantacije, Seleni je pukla arterija i izvedena je hitna operacija tokom kojje joj je "napravljena" nova arterija od vene iz noge.

 

Takođe, dve prijateljice danas nisu u sjajnim odnosima – nakon što je Selena u jednom intervjuu izjavila da joj je "Tejlor Svift jedina prijateljica u industriji", Fransija nije krila da je ljuta.

 

Nije samo javnost bila iznenađena ovom izjavom Selene Gomez, već i sama Fransija Raisa, koja je Tik Toku napisala, a potom obrisala:


Zanimljivo.

 

selena gomez na crvenom tepihu
selena gomez na crvenom tepihufoto: Amy Sussman / Getty images / Profimedia

Glumica je zatim prestala da prati Selenu na Instagramu, a Gomezova se potom oglasila skoro pa drskim izvinjenjem.


Žao mi je što nisam pomenula svaku osobu koju poznajem – rekla je ona.


Gomezova je otvoreno pričala i osvojoj borbi s depresijom i anksioznošću, zbog kojih je često u prošlosti imala napade panike i jedva se nosila sa svojim poslom, za koji joj je ipak potreban određeni mir, naročito pred kamerama.


Moje samopouzdanje je bilo ubijeno. Bila sam depresivna, hvatali su me osećaji teskobe i napadi panike pre izlaska na scenu ili odmah posle nastupa. Zapravo sam osećala strah da nisam dovoljno dobra, da sam nesposobna – objasnila je.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Selena Gomez (@selenagomez)


Još od ranih dvadesetih je zato išla na psihoterapiju, a više puta je svojevoljno otišla na lečenje. Pre dve godine, saopštila je da se već godinama bori s bipolarnim poremećajem.


Nedavno sam otišla u jednu od najboljih mentalnih bolnica i tamo sam dobila dijagnozu. To me istovremeno i prestravilo i opustilo – bila je iskrena Selena. – To me je relaksiralo jer sam napokon saznala uzrok svih mojih depresija i teskoba tokom proteklih godina.


Ona je istakla i da je svesna da mnogi ne mogu da stano pred ceo svet i hrabro kažu da žive sa ovim stanjem.

 

Ja sam devojka iz Teksasa, a tu se jednostavno ne govori o mentalnom zdravlju. Tu moraš izgledati kul – rekla je Selena.

 

  • Veza sa Džastinom Biberom obeležila joj je život


Kako su mediji svojevremeno pisali, njeno stanje je bilo posebno loše tokom njene veze s pop zvezdom Džastinom Biberom. Oni su se s prekidima viđali od devembra 2010. do marta 2018. godine, a za to vreme mu je posvetila više pesama.

 

Džastin Biber i Selena Gomez godinama su bili omiljeni par
Džastin Biber i Selena Gomez godinama su bili omiljeni parfoto: EPA/PAUL BUCK

Iako je pored njega izgledala najsrećnije, ovu vezu s mnogi smatrali toksičnom, a pevačevi fanovi Seleni nisu davali mira. Devojke su je vređale, pretile joj, proganjale je, a nije krila da joj je to često rušilo samopouzdanje.

 

Pevačica i glumica i mladi pop pevač pojavili su se 2011. na crvenom tepihu na žurki magazina Vanity Fair povodom dodele Oskara i time potvrdili trač da su u vezi i pokrenuli pravu pomamu među tinejdžerkama. Odmah se svet podelio u tabore protiv Selene i za nju i dobijala je frenetičnu podršku koliko i jezivu mržnju, a to je nešto sa čime ona živi i danas, godinama nakon što je zauvek završila s Biberom.


Kada mu je poslednji put dala šansu, ljubav je bila kratkog daha, a odmah po raskidu pročulo se da je Biber u vezi s manekenkom Hejli Boldvin. Da stvar bude gore, uskoro su mediji pisali se da se par verio, a već u septembru iste godine Džastin i Hejli su se venčali.

 

Džastin i Hejli Biber nerazdvojni su
Džastin i Hejli Biber nerazdvojni sufoto: EPA-EFE/DAVID SWANSON

Ovo je posebno teško palo Seleni, koja je navodno doživela nervni slom, posle čega je hospitalizovana u jednoj ustanovi u Los Anđelesu.

 

Dok neki tvrde da je Selena ta koja je opsednuta Biberom, drugi veruju da je Heli Biber "luda za njom" i da je ona rastavila ovaj par.

 

Svaki put kad njeni obožavaoci upute drvlje i kamenje na Hejli, Selena se oglasi kako bi je odbranila i zamolila ih da prestanu. Štaviše, zagrlila ju je javno na jednom događaju i fotografisala se s njom kako bi smirila strasti, ali ne vredi.

Pri tome uvek poziva da se misli na mentalno zdravlje ljudi čije živote komentarišemo jer je i sama neprestano u velikoj borbi.

 

Ne krijem da sam imala mnogo problema s depresijom i anksioznošću. Mislim da nikad to neću moći da prevaziđem u potpunosti. Nikad neće doći dan kad ću ja pomisliti "Hej, evo me u lepoj haljii, ja sam pobedila". Iskreno mislim da ću tu bitku voditi ceo život, ali to mi ne smeta, jer znam da ću sebi uvek biti na prvom mestu – istakla je Selena jednom prilikom.

 

 

BONUS VIDEO: Makeup trik Selene Gomez

Pogledajte na koji način pevačica i glumica nanosi ajlajner

 

 

makonda-tracker