hrabra i jaka

Ova pevačica je pokrenula sunovrat Pi Didija: 11 godina je pored njega živela horor na javi, pa potresla svet ispovešću

0

Iako ovih dana otkrivamo da se u krugovima poznatih decenijama pričalo o pravoj prirodi hip-hop mogula Šona Kombsa, niko nije progovarao o njegovom ponašanju. Prva koja se osmelila bila je njegova bivša devojka Kesi Ventura, koja je pokrenula lavinu prijava.

Kesi Ventura prijavila je Šona Kombsa u novembru 2023. godine
Kesi Ventura prijavila je Šona Kombsa u novembru 2023. godinefoto: BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia

Slučaj Šona Kombsa, hip-hop zvezde poznate pod pseudonimima Pi Didi i Paf Dedi, nastavlja da šokira Ameriku i svet, a juče su objavljeni detalji o još 120 slučajeva seksualnog zlostavljanja.


Dok je reper u pritvoru u Njujorku i čeka se epilog jedne od najšokantnijih priča u svetu poznatih proteklih decenija, mnogi se osvrću na ženu koja je pokrenula sve – Kesi Venturu.


Pevačica je u novembru 2023. podnela tužbu protiv Šona Kombsa, s kojim je bila u vezi od 2007. do 2018. godine, istakavši da je punu deceniju bila zarobljena u "krugu zlostavljanja, nasilja i seks trafikinga".

 

Pi Didi i Kesi Ventura na premijeri filma 'Savršen spoj'
Pi Didi i Kesi Ventura na premijeri filma "Savršen spoj"foto: Admedia, Inc / ddp USA / Profimedia

Nakon što je ona progovorila, počelo je da se javlja sve više žrtava, koje se trenutno broje u desetinama, a teksaški advokat Toni Bazbi kaže da se njegovoj kancelariji za 10 dana javilo više od 3.000 ljudi s novim informacijama o navodnim zlodelima Šona Didija Kombsa.

Ko je Kesi Ventura?


Ništa od toga možda ne bi bilo moguće da Kasandra Ventura nije skupila hrabrost da tuži svog bivšeg partnera.


Rođena je u Konektikatu 1986. godine, u mešovitoj porodici, a mlada je počela da se bavi modelingom. U međuvremenu je počela da pohađa časove pevanja i modernog baleta, a po dolasku u Njujork je dobila ugovor s agencijom Wilhelmina Models.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Casandra Fine (@cassie)


Muzičku karijeru je počela 2004. godine, a bila je vrlo optimistična jer,, kako je istakla u jednom od prvih intervjua, "ume da repuje, peva R'n'B, rokenrol, spore pesme i stvari koje devojke vole". U to vreme, Šon Kombs je čuo Kesinu pesmu "Me & U" u jednom klubu, a muzičar Rajan Lesli ga je ubedio da Didijev Bad Boys Records uspostavi saradnju s njegovom izdavačkom kućom NextSelection kako bi Kesi objavila prvi album.


Veza Kesi Venture i Šona Didija Kombsa


Kombs i Kesi upoznali su se 2005, kada je ona imala 19 godina, a prve tvrdnje da su u vezi pojavile su se 2007, nakon što je reper raskinuo s dugogodišnjom partnerkom i majkom troje njegove dece Kim Porter, koja preminula po misterioznim okolnostima 2018. Muzičar, inače, ima sedmoro dece.


Da nije u pitanju samo trač potvrdili su tek 2012. godine, kada su sedeli pored Kanjea Vesta na Nedelji mode u Parizu, a potom zajedno posećivali razne događaje. Samo nekoliko meseci kasnije su se pojavile glasine da je par veren, a Didi je 2014. na Dan zaljubljenih objavio na Instagramu fotografiju ogromnog dijamantskog prstena, samo da bi je zatim obrisao i njegov PR demantovao da su Kesi i reper vereni.

 

Pi Didi i Kesi Ventura na Met gali 2018.
Pi Didi i Kesi Ventura na Met gali 2018.foto: EPA-EFE/JUSTIN LANE

U međuvremenu je bilo spekulacija da su raskidali i mirili se, a Kombs je 2018. nagovestio u jednom intervjuu da bi voleo da ima dete i s Kesi.


Pokušavam da imam desetoro dece. Mogao bih da imam osmoro bez problema. Mogao bih da dođem do osmoro baš brzo – rekao je na radiju Power 105.1 FM.


Međutim, kasnije te godine je otkriveno da su zvanično raskinuli, a kada se Kesi verila sa svojim ličnim trenerom Aleksom Fajnom 2019, Kombs joj je javno čestitao.

Ne želim vam ništa osim ljubavi i sreće. Bog vas blagoslovio – poručio je na Instagramu.


Kesi je već godinama u skladnom braku s Fajnom, s kojim ima dve ćerke.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Casandra Fine (@cassie)


Za šta Kesi Ventura optužuje Šona Kombsa?


Pevačica je u novembru 2023. podnela tužbu u kojoj je navela da ju je bivši partner silovao i zlostavljao. Navela je da i da su se upoznali kada je ona imala samo 19 godina, da ju je kontrolisao i primoravao na seks sa muškarcima kojima je plaćao za to, dok je on sve snimao, drogirao je i maltretirao.

 

Optužila je repera da je pred kraj njihove veze provalio u njen dom i silovao je. U svojoj tužbi je istakla da je on bio sklon "nekontrolisanom besu i često je divljački tukao", a kaže i da su tome svedočili njegovi zaposleni, koji se nisu usuđivali da joj pomognu zbog svog "divljeg i zastrašujućeg šefa".


Ona je istakla i da ju je Kombs primorao da nosi vatreno oružje u svojoj tašni da bi je stalno podsećao da može ozbiljno da je povredi.
Njegov advokat odmah se oglasio kako bi poručio da hip-hop mogul sve negira i nazvao Kesine tvrdnje "neosnovanim i nečuvenim lažima". Rekao je i da Ventura traži 30 miliona od Kombsa kako ne bi objavila knjigu o njihovoj vezi, a potom se oglasio njen pravni zastupnik.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Casandra Fine (@cassie)


Gospodin Kombs je gospođi Ventura ponudio osmocifrenu svotu kako bi je ućutkao i sprečio podnošenje ove tužbe – istakao je advokat Daglas Vigdor. – Odbila je to i odlučila da progovori u ime žena koje pate u tišini. Gospođi Ventura treba aplaudirati zbog njene hrabrosti.

Samo dan kasnije, Didi i Kesi su se nagodili, a ona je poručila da je odlučila da reši ovo pitanje sporazumno "pod uslovima da ima određeni nivo kontrole" i zahvalila se svojoj porodici, fanovima i advokatima.


U maju ove godine se, dva meseca posle racija koje je policija sprovela u Kombsovim kućama u Majamiju i Los Anđelesu, na internetu pojavio snimak na kom reper brutalno tuče Kesi u hodniku hotela i vuče je za kosu nakon što je pokušala da pobegne.

 

Kesi Ventura ranije je viđana s modricama, na šta niko nije obraćao pažnju.
Kesi Ventura ranije je viđana s modricama, na šta niko nije obraćao pažnju.foto: BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia

Potresan snimak je samo potvrdio uznemirujuće i predatorsko ponašanje gospodina Kombsa – istakao je za Daily Mail advokat Kasandre Venture. – Reči ne mogu da opišu hrabrost i snagu koju je gospođa Ventura pokazala istupivši da bi ovo iznela na videlo.


U međuvremenu su se pojavile fotografije iz perioda kada je pomenuti uznemirujući snimak nastao, snimljene samo dva dana posle napada u hotelu. Reper i Kesi su tada prisustvovali premijeri filma "Savršen spoj". Ona je tada imala vidljivu modricu na nadlaktici, a potom se presvukla, pa su pogledima bile izložene njene brojne modrice na nogama, na koje tada niko nije obraćao pažnju...

 

* Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

 

BONUS VIDEO

Kako dokazati silovanje bez materijalnih dokaza?

 

makonda-tracker