mnogo je pitanja

Godine bola i misteriozna smrt: Nakon snimka na kom reper tuče devojku, svi se pitaju kakav je bio život njegove bivše

0

Posle uznemirujućeg snimka drugarica pokojne partnerke Pi Didija iznela je šokantne tvrdnje, a mnogo je pitanja u vezi sa životom popularne lepotice pored repera s kojim je provela 13 godina

Kim Porter bila je sa Šonom Kombsom od 1994. do 2007. godine
Kim Porter bila je sa Šonom Kombsom od 1994. do 2007. godinefoto: SMG / Zuma Press / Profimedia

Reper Šon Kombs, poznatiji kao Pi Didi i Paf Dedi, pod velikom je lupom javnosti nakon što j CNN objavio snimak na kom on fizički maltretira, vuče, šutira i udara svoju tadašnju devojku i pevačicu Kesi Venturu.

 

U pitanju je snimak nastao 2016. godine u hotelu InterContinental u Los Anđelesu, a Venturin advokat je istakao da je ovaj "potresan snimak samo potvrdio uznemirujuće i predatorsko ponašanje gospodina Kombsa".

 

Kesi je u novembru 2023. podnela tužbu protiv repera, s kojim je bila od 2007. do 2018. godine, uz trdnje da ju je silovao i fizički zlostavljao, da ju je kontrolisao, zlostavljao i primoravao na seks sa muškarcima kojima je plaćao za to, dok je on sve snimao, drogirao je i maltretirao.

 

Kesi Ventura u modricama 7. marta 2016, dva dana nakon batina snimljenih u hotelu
Kesi Ventura u modricama 7. marta 2016, dva dana nakon batina snimljenih u hotelufoto: BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia

Ovo je samo jedna od brojnih optužbi na račun Pi Didija, koji je optužen i za seks trafiking, silovanja i nasilničko ponašanje, a kako isplivava sve više uznemirujućih detalja, tako raste interesovanje za njegovu bivšu partnerku Kim Porter, koja umrla mlada.

Ko je bila Kim Porter?

 

Manekenka, glumica, pevačica i nekadašnja lična asistentkinja Kimberli Antvinet Porter dugo je bila u industriji zabave, gde je, nakon što je dobila sina Kvinsija Brauna s reperom Al Bi Šurom, započela 1994. vezu s Didijem.

 

Modelingom je počela da se bavi kao tinejdžerka u Džordžiji, a potom se pojavila u više holivudskih filmova i spotova. Jedna je od osnivačica lifestyle kompanije Three Brown Girls, a nekim zvedama je pomogla da započnu karijeru, uključujući Džanel Mone, koja je jednom prilikom istakla da će zauvek biti dužna Kim Porter jer verovala u nju.

 

Kim Porter i Pi Didi na dodeli Oskara 2006. godine
Kim Porter i Pi Didi na dodeli Oskara 2006. godinefoto: EPA-EFE/DANNY MOLOSHOK

Odnos Pi Didija i Kim Porter

 

Nakon što su Didi i Kim započeli vezu, njen sin je imao tri godine i reper je postao njegov očuh i podizao ga kao jedno od svoje dece. Par je dobio još troje dece zajedno: sina Kristijana i bliznakinje Dalajlu i Džesi.

 

Nakon što su bili zajedno 12 godina, Didi je u intervjuu za Essense istakao da "zna da ona zaslužuje brak" i dodao da on ipak nije spreman za to.

 

To nije odraz toga koliko ja volim Kim. Samo učim kako da budem dobar dečko. Kad završim taj korak, preći ću na sledeći – rekao je.

 

U međuvremenu su u više navrata raskidali i mirili se, a konačno su se rastali 2007. godine. Kim je bila ta koja je otišla.

 

Kim Porter i Pi Didi
Kim Porter i Pi Didi foto: TC / MEGA / The Mega Agency / Profimedia

Okončanjem ove veze, donela sam najbolju moguću odluku za sebe, Šona i našu porodicu. Radujem se nastavku svog života i karijere, a njemu želim uspeh, zdravlje i sreću u životu i ljubavi. Ostaćemo prijatelji i predani roditelji našoj deci – saopštila je Kim Porter.

 

Nešto kasnije, ona je za Essence ispričala da je sačekala da reper ode iz grada pre nego što je spakovala svoje stvari, uključujući i trpezarijski sto.

Htela sam da budem dramatična. Htela sam da zna da ne raskidam s njim na dve nedelje, da ne idem na nekoliko dana. Spakovala sam sve – i bliznakinje – što znači da sam odišla. Pafi je čovek od akcije, ne za ragovor. Zato sam morala da imam akciju. Nisam mogla samo da mu kažem: "Bejb, odlazim".

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Kim Porter (@ladykp)

 

Tada je ispričala da je trudna saznala da je Didi dobio dete s nekom ženom, da joj je on to kasnije priznao i da iako je svesna da nije prva žena koja je prevarena zbog svojih ćerki više nije htela da ostane u tom odnosu.

 

Da li je Didi maltretirao Kim Porter?

 

Nakon što je isplivao snimak na kom reper brutalno napada Kesi Venturu, oglasila se Kola Buf, sudansko-američka književnica i prijateljica Kim Porter, koja kaže da ju je on podsetio na "užasan način na koji je on tretirao njenu drugaricu Kim".

 

Uvek sam da krivila za njenu preranu smrt. Ne biste verovali kako se ponašao prema Kim Porter, a ironično je što je Kesi i sama ponižavala Kim u njenom domu – tvrdi ona.

 

Kesi Ventura i Pi Didi dva dana nakon snimljenog napada u hotelu
Kesi Ventura i Pi Didi dva dana nakon snimljenog napada u hotelufoto: Admedia, Inc / ddp USA / Profimedia

Kesi je dozvolila da se njom trlja Kim u lice, smejala se kad je Didi tukao Kim. Još uvek se sećam kako je Kesi dozvolila da bude "rasno iskorišćena" protiv Kim – kaže ona i tvrdi da je reper godinama ponižavao i tukao Porterovu i čak kaže da je Didi terao njenu prijateljicu da "liže Kesin tampon".

 

Ipak, još uvek uvek nije jasno koliko su Kola Buf i Kim Porter zaista bile bliske jer je nakon Kimine smrti rekla da su se videle samo jednom, a sada kaže da su često pričale telefonom. Takođe, već godinama se na društvenim mrežama može pročitati da je Kim pisala memoare, ali za to nema zvanične potvrde.

 

Smrt Kim Porter, bivše nevenčane žene Paf Dedija

 

U novembru 2018. godine, Kim je pronađena mrtva u Toluka lejku, u Kaliforniji, nakon što je nekoliko dana imala "simptome slične gripu".

 

Kim Porter umrla je sa samo 47 godina
Kim Porter umrla je sa samo 47 godinafoto: SMG / Zuma Press / Profimedia

Njen uzrok smrti najpre je naveden kao zaključak koji se "odlaže" jer je u tom trenutku bilo nejasno kako je umrla, a nakon obdukcije kancelarija mrtvozornika u Okrugu Los Anđeles je potvrdila dva meseca kasnije da je njena smrt posledica lobarne pneumonije. Imala je samo 47 godina.

 

Sahrani je prisustvovao ogroman broj ljudi, među kojima je bio i Didi, a porodice Porter i Kombs izdale su zajedničko saopštenje da je "Bog razbio kalup kad je pravio Kim jer zaista nije bilo žene poput nje".

 

Paf Dedi je nakon Kimine smrti pisao o svojoj bivšoj partnerki na Tviteru, kada je rekao da mu je bila "više od srodne duše".

 

* Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

 

BONUS VIDEO

Dokazivanje silovanja

 

makonda-tracker