proživeli su najveću tragediju

"Kose mi se emocije od ponosa do mržnje..." Odnos Elene Karaman i Peđe Mijatovića pun je uspona, padova i duboke boli

1

Elena Karaman Karić iza sebe ima velike ljubavi, a prvi put se udala jako mlada, za fudbalera Peđu Mijatovića.

Elena i njeni sinovi bili su deo oproštajne revije Verice Rakoečvić
Elena i njeni sinovi bili su deo oproštajne revije Verice Rakoečvićfoto: Antonio Ahel/ATAImages

Poznata dizajnerka enterijera Elena Karaman, inače ćerka slavne kreatorke Verice Rakočević, bila je jedna od fatalnih lepotica devedesetih, a i danas spada u najlepše dame domaće javne scene.

 

Krajem devedesetih i početkom dvehiljaditih nije joj bilo ravne u Beogradu, a jedan od onih koji ju je voleo bio je najpopularniji jugoslovenski fudbaler u tom trenutku.

 

Predrag Peđa Mijatović, zgodni Crnogorac u dresu Partizana, bio je očaran mladom Beograđankom, a oni su rano odlučili da se jedno drugom zakunu na večnu ljubav.

 


– Peđu sam upoznala slučajno jednog aprila u restoranu. Završavala sam Trinaestu beogradsku gimnaziju i kao večiti kampanjac pred sam kraj godine borila se sa Spinozom, Dekartom i Hegelom. Tako je verovatno nastala priča kako Peđa čita Aristotela, prava istina je da mu je on tada u stvari bio jedini rival – ispričala je Elena jednom prilikom.

 

Ona je istakla da veruje da su Mijatović i ona uticali jedno na drugo, a priznala je da njegov sport smatrala rivalkom, trećom osobom u njihovom braku.


Ni danas kad gledam fudbal, a gledam ga samo kad on igra, ne mogu da se opustim. Kose mi se emocije od ponosa do mržnje. Taj sam sport periodično doživljavala kao suparnicu, nekoga ko mi je oduzimao muža onda kad mi je najviše bio potreban. Odvodio ga je sa rođendana, godišnjica, porođaja, bolesti. A sa druge strane, ponosna sam što sa takvim čovekom imam dvoje dece – rekla je Elena.

 

Peđa Mijatović
Peđa Mijatovićfoto: Oscar J Barroso / Shutterstock Editorial / Profimedia

Elena je s Mijatovićem živela, nakon Beograda, i u Španiji, a dobili su dvojicu sinova, Luku i Andreju.. 

 

Andreja je rođen sa cerebralnom paralizom i oni do danas ne znaju šta se tačno dogodilo.


Desilo mi se poslednje što sam mogla da pretpostavim, porođaj se iskomplikovao i moje dete se rodilo sa cerebralnom paralizom. Nikada nismo ni saznali šta se zapravo desilo. Koliko su lekari pogrešili, a koliko se sudbina poigrala sa nama, verovatno nikada nećemo saznati – pričala je ona svojevremeno.

 

Zdravstveni problemi su njihovog drugog sina pratili do kraja života, a on je preminuo 2009. godine.

 

Elena je kasnije rodila još dvojicu sinova, Matiju Draškovića i Simona Karića.

 

Elena Karaman sa sinovima
Elena Karaman sa sinovimafoto: M.M./ATAImages

* Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

 

Bonus video

Elena Karić obavila ritual za preminulog sina

 

makonda-tracker