obara sa nogu

"Moj dom, moj intimni hram": Zavirite u novu oazu mira Elene Karaman na Kosmaju – mesto gde luksuz sreće udobnost

1

Novo planinsko imanje Elene Karaman nešto je najlepše što ćete videti.

Elena Karaman pokazala je kako izgleda njen novi dom
Elena Karaman pokazala je kako izgleda njen novi domfoto: Sonja Spasić

Opšte je poznato da je uređenje enterijera i uopšte životnog prostora velika strast Elene Karaman.

 

Čini se da je ćerka modne dizajnerke Verice Rakočević osećaj za estetiku nasledila upravo od majke, a njen istančani ukus naročito je došao do izražaja kada je gradila svoj novi dom.

 

Konačno Elena je na svom Instagram profilu podelila fotografije kojima nam je dozvolila da zavirimo u delove njenog ušuškanog parčeta raja u samom srcu Kosmaja.

 

Nakon prodaje velelepnog imanja na Kosmaju koje je delila sa bivšim suprugom Jugoslavom Karićem, Elena Karaman odlučila je da svoju novu oazu mira stvori nedaleko odatle.

 

U čarima njenog prethodnog doma sada uživa proslavljeni teniser Novak Đoković sa svojom porodicom, a svoj jedinstveni trag lepa crnka utkala je u svaki detalj kuće na čijoj je realizaciji marljivo radila.

 

Novo imanje neodoljivo podseća na prethodno, sa nešto više šume i prirode koja okružuje čitav kompleks u kom Elena trenutno stanuje.

 

– Moj dom, moj intimni hram – reči su kojima je opisala svoje magično skrovište.

 

Tamo gde se rustični planinski stil susreće sa mediteranskim boho dodirom, nastaje čarolija u kojoj Karamanova uživa svakodnevno.

 

Svaku prostoriju krase različiti podovi: u jednoj sobi hodaćete po parketu od prirodnog tamnog drveta, dok već sledećim korakom prelazite na svetle pločice, samo da bi vas u trećoj sobi sačekao svilenkasti tepih koji odiše luksuzom.

 

Starinski nameštaj od punog drveta u kontrastu sa kristalnim lusterima koji se dramatično spuštaju sa plafona delikatno ukrašenih ivica Eleninom kosmajskom domu daju notu vanvremenske prefinjenosti.

 

Zahvaljujući mnogobrojnim i velikim prozorima dotok dnevne svetlosti je sveprisutan, a u večernjim časovima prijatno osvetljenje i toplotu pružaju kamini koji krase veliki broj prostorija.

 

Svaki komad nameštaja u ovoj kući je poseban i priča svoju priču, a mnogo autentičnih detalja Karamanova je donela sa dalekih putovanja, mahom iz Perua. 

 

U skladu sa prirodom kojom je okružena, i unutrašnjost Elenine vile krasi mnoštvo biljaka, te je raskošno zelenilo taj finalni touch koji sliku čini kompletnom.

 

* Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

 

BONUS VIDEO

Zavirite u luksuznu vilu na moru Elene Karaman Karić

 

 

 

 

makonda-tracker