pogled unazad

Kako je izgledala Verica Rakočević u mladosti? Bila je jedna od najlepših Beograđanki i oličenje devojke sa stilom

5

Modna dizajnerka Verica Rakočević oduvek je važila za damu koja je simbol lepote i stila

Da li znate kako je Verica Rakočević izgledala u mladosti?
Da li znate kako je Verica Rakočević izgledala u mladosti?foto: Damir Dervišagić

Jedna od najpoznatijih srpskih modnih dizajnerki Verica Rakočević danas ima 76 godina i izgleda besprekorno.

 

Njena nepresušna energija i životna radost inspiracija su mnogima, dok njeno stajalište o prirodnoj lepoti i protivljenju preteranim estetskim korekcijama dodatno naglašava autentičnost i individualnost kojima se ističe.

 

U više navrata Verica je jasno stavila do znanja da godine nisu prepreka za ispunjen i srećan život, a retke fotografije iz mlađih dana pokazuju da su Rakočevićevu oduvek krasile lepota i gracioznost.

 

Verica Rakočević ima troje dece : sina Milorada i ćerke Milenu i Elenu. I dok drugo dvoje dece ne vole da se ističu u javnosti, Elena Karaman Karić je svima dobro poznata, između ostalog upravo kao naslednica svoje poznate majke. 

 

Njenu izuzetnu lepotu oduvek su mnogi pripisivali neporešivom genetskom kodu slavne srpske dizajnerke i zaista – kada stanu jedna kraj druge, popularna majka i ćerka liče "kao jaje jajetu".

 

Neretko Elena na društvenoj mreži Instagram podeli po neku fotografiju svoje majke iz privatne arhive, a posebno interesantne jesu one koje prikazuju Vericu iz mlađih dana.

 

Uprkos tome što u javnosti postoji veoma malo fotografija iz njene mladosti, dostupne slike svedoče o njenoj izuzetnoj lepoti. Još tada, Verica Rakočević bila je jedna od najlepših Beograđanki, sa stilom koji je bio ispred svog vremena.

 

Verica Rakočević oduvek je važila za pravu lepoticu
Verica Rakočević oduvek je važila za pravu lepoticufoto: Instagram

Njena prirodna gracioznost i šarm još od tada osvajali su na prvi pogled, a svoje negativno mišljenje o preterivanju sa estetskim korekcijama Verica je nedavno istakla u jednom intervjuu.

 

– Nigde nisam videla tu količinu prostakluka kod mladih devojaka koliko sam videla kod nas. Verujte mi, videla sam možda u nekim zemljama gde je primitivni svet, poluobrazovan koji na taj način živi i opstaje. Ja to smatram bolešću roditelja koji to dozvoljavaju svojoj deci makar imali i preko 20 godina – rekla je ona.

 

Danas, kao i tada, Verica živi punim plućima, noseći sa sobom mladalački duh i nepokolebljivu veru u sebe. Njena životna priča i profesionalni uspesi primer su kako se sa stilom i dostojanstvom može nositi kroz sve životne etape.

 

- Ustajem u 6, trčim ujutru, radim do uveče, mirišem ruzmarin u poslednje vreme, kažu da pojačava memoriju, ja sam srećna i zadovoljna, uradim 100 sklekova dnevno. Godine su to, da se ne lažemo, ne radujem se borama, ne mislim da je svaka bora lepa. Divim se ženama koje se raduju svojoj bori, ja se ne radujem, to je samo korak ka kraju - otkrila je Verica.

 

* Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

 

BONUS VIDEO

Verica Rakočević intervju

 

makonda-tracker