nekad i sad

Kako danas izgleda čuvena Dila? Jedna od najlepših Turkinja ima iznenađujuću priču, a sreću je pronašla pored kolege

0

Nakon što je ostvarila uspehe u drugim oblastima, mlada lepotica odlučila je da se okuša u glumi i izgradila dugogodišnju karijeru.

Hatidže Šendil u seriji 'Dila'
Hatidže Šendil u seriji "Dila"foto: Sejo Beg/YouTube Printscreen

Turske serije postale vrlo popularne na našim prostorima pre više od deset godina, a neka od ostvrenja posebno su se izdvojila zahvaljujući šarmantnim i prelepim glumicama koje su igrale glavne uloge.


Jedna od njih svakako je Hatidže Šendil, koju smo gledali u serijama "Dila" i "Sudbina", koja važi za jednu od najlepših žena na javnoj sceni u Turskoj.


Rođena je u Istanbulu 2. avgusta 1983. godine, a odrastala je u Antaliji, odakle potiče njen otac. Njena porodica, inače, potiče od Turaka koji su se u doselili na prostor današnje Turske iz Soluna nakon pada Osmanskog carstva.

 


Hatidže je završile poslovne studije, 2001. godine takmičila se na izboru za Mis Turske, kada je osvojila treće mesto, odnosno bila druga pratilja. Dobila je potom priliku da predstavlja svoju zemlju na izboru za Mis Evrope, gde je bila četvrtoplasirana, a potom se pojavila u spotu za pesmu "Töre" turskog muzičara Dželika Erišdžija.

 

Tada se zainteresovala za glumu, za koju su joj već bila odškrinuta vrata nakon uspeha koje je postigla, pa je počela da pohađa časove glume kako bi izbrusila svoj talenat, kao i jahanje.

U narednim godinama dobila je priliku da igra sporedne uloge u nizu uspešnih serija, a najveći uspeh postigla je ulogom Dile Barazoglu u seriji "Dila", inače TV adaptacije velikog filmskog hita iz 1977. Potom je u "Sudbini" igrala pored čuvenog Ozdžana Deniza, a danas spada u najpopularnije turske glumice.


Kada je reč o njenom privatnom životu, glumca joj je pomogla da pronađe svoju najveću ljubav. U pitanju je glumac Burak Sagjašar, s kojim je sarađivala na snimanju serije "Karadaglar". Par se venčao 2015. godine, a dve godine kasnije dobili su sina Kana.

 

 

Hatidže je proteklih godina posvećena porodici i nije prihvatala mnogo uloga, a aktivna je na Instagramu, pa njeni pratioci imaju priliku da vide da je danas jednako lepa kao na početku karijere.

 

 

* Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

 

BONUS VIDEO

Turski glumac oduševljen Beogradom

 

makonda-tracker