turbulentan život

Izbegla je zatvor, pobedila sterilitet i pronašla mir: Sultanija Mahidevran izgleda potpuno drugačije nego u "Sulejmanu"

0

Jedna od glumica koje su obeležile čuvenu seriju "Sulejman Veličanstveni" je lepa Nur Fetahoglu, koja je imala mnogo uspona i padova u životu.

Nur Fetahoglu kao sultanija Mahidevran u seriji 'Sulejman Veličanstveni'
Nur Fetahoglu kao sultanija Mahidevran u seriji "Sulejman Veličanstveni"foto: @SulejmanVelicanstveniSluzbeno, Youtube Printscreen

Turske serije su doživele ogromnu popularnost na našim prostorima protekle decenije, a najveći trag ostavila je ona koja je i u svetu najuspešnija – "Sulejman Veličanstveni".


Ovo ostvarenje donelo je mnogo interesantnih priča i likova, koje su odigrali neki od najpoznatijih turskih glumaca, a među najzapaženijima je svakako sultanija Hurem.


Međutim, jedna od onih koje je publika obožavala nije bila junakinja koju je odigrala Merjem Uzerli, već njena arhineprijateljica sultanija Mahidevran, majka princa Mustafe, iza koje stoji glumica Nur Fetahoglu.

Kao i Merjem, Nur je turska glumica rođena u Nemačkoj, konkretno u Duisburgu 1980. godine, gde su se njeni roditelji preselili iz Turske. Ona, inače, preko majke Fatme ima albanske korene i potiče s Kosova i Metohije, dok joj je otac Sinan iz Rizea, ali vuče poreklo s Krita.

 

Nur Fetahoglu u ulozi sultanije Mahidevran u seriji 'Sulejman Veličanstveni'
Nur Fetahoglu u ulozi sultanije Mahidevran u seriji "Sulejman Veličanstveni"foto: @SulejmanVelicanstveniSluzbeno, Youtube Printscreen

Iako je rođena u Nemačkoj, Nur se školovala u Turskoj, gde je završila srednju školu u Bešiktašu, a potom i Univerzitet Halidž. Stekla je diplomu iz modnog dizajna, a potom neko vreme radila kao voditeljka na kanalu Sky Türk, gde je vodila deo programa o vestima iz oblasti finansija.


Glumom se bavi od 2006. godine, kada je počela da dobija manje uloge u serijama i filmovima, a prvu veću ulogu imala je u "Zabranjenom voću". Odmah potom gledali smo je u "Sulejmanu Veličanstvenom", nakon čega je ostvarila uspešnu karijeru koja traje i danas.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Nur Fettahoğlu (@eclipsnf)


Ona je često tema u turskim medijima iako se trudi da ne eksponira svoj privatni život.

 

Od 2008. do 2011. godine bila je u braku s Muratom Ajšanom, a potom je od 2013. bila udata za Leventa Verizoglua. S njim je provela 14 meseci u braku, da bi se zatim rastali, ali i pomirili nakon izvesnog vremena.


Kako su pisali tamošnji mediji, Nur se dugo borila protiv steriliteta, a s 2016. godine je donela na svet Elizu Guzin Veziroglu. Ipak, brak nije opstao, pa su se Levent i ona zvanično razveli u martu 2021.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Nur Fettahoğlu (@eclipsnf)


Tokom 2020. pisalo se da Nur preti zatvorska kaznau visini od pet godina.
Naime, tužilaštvo je tada podiglo optužnicu protiv nje jer je obnovila kuću svog dede bez dozvole nadležne opštine. Uz to, u pitanju je objekat pod zaštitom države, a mediji se kasnije nisu preterano bavili ovom temom.


Nur Fetahoglu aktivna je na društvenoj mreži Instagram, gde često deli trenutke iz svoje svakodnevice, pa njeni pratioci imaju priliku da vide kako uživa sa ćerkom i slavnim prijateljicama, među kojima su i turske glumice Džansu Dere i Selma Ergeč, a već neko vreme nije brineta kao u čuvenoj seriji.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Nur Fettahoğlu (@eclipsnf)

 

BONUS VIDEO

Turski glumac oduševljen Beogradom

 

makonda-tracker