iskren do kraja

Odrekli su se svega i samo - verovali u njega: Životnu priču Bogdana Bogdanovića treba da pročita cela Srbija

0

Roditeljsku žrtvu je opravdao mnogo puta i sad svi dobro znaju ko je  Bogdan Bogdanović 

foto: Dusan Milenkovic/ATAImages
foto: Dusan Milenkovic/ATAImages

Nakon ogromnog uspeha koji je naša košarkaška reprezentacija postigla na Olimpijskim igrama u Parizu oči čitave nacije bile su uprte u naše  zlatne momke, na čelu sa Bogdanom Bogdanovićem.

 

I dok smo svi svim srcem podržavali naše  košarkaše u medijima su često mogle da se pročitaju zanimljive informacije o njima, a životna priča Bogdanovića zaista zaslužuje da se čuje širom Srbije.

 

On je dokaz da se svi rađamo sa istim šansama i da je materijalni status često uticajan, ali ne i presudan faktor uspeha. Kao i mnogi drugi svetski  poznati sportisti i Bogdan je krenuo od nule.

Njegovi roditelji su bili spremni da žrtvuju sebe, da žrtvuju sve kako bi sinu obezbedili uslove da se školuje, da nađe svoje mesto u sportu, a danas sigurno zbog toga ne žele, jer je Bogdan ispunio sva njihova očekivanja i postigao i mnogo  više od toga. 

 

Bogdan je jedan skroman momak koji nikada nije krio detalje iz svog privatnog života. Često je u medijima znao da kaže da najveću zahvalnost oseća prema svojoj porodici, majci Koviljiki koja je bila kasirka i ocu Draganu, komercijalisti i sestri Bojani.

- Porodica je temelj. Roditelji su usadili meni i sestri ispravan način razmišljanja. Prvo, da radiš ono što voliš, da uživaš u svom poslu i da čuvaš familiju i taj najuži krug ljudi oko sebe. Da budeš dobar čovek... Moja porodica je puna ljubavi i sreće. Izuzetno sam im zahvalan na svemu sto su učinili za moju sestru i mene. Bile su i teške situacije u životu ali uvek smo imali sve što nam je potrebno da uživamo i budemo srećni - rekao je košarkaški as svojevremeno u emisiji "Kao sav normalan svet".

 

Bogdan je često isticao da su se njegovi roditelji žrtvovali zarad njih dvoje i a im je zbog toga veoma zahvalan.

- Tata je radio kao komercijalista dugo godina sa tečom u jednoj firmi, a mama je bila kasirka, trgovac. Oni su se odrekli jako dobrih poslova u nekim manjim sredinama i statusa u društvu ne znajući u šta se upuštaju kada su otišli u Beograd, ali to su učinili zbog nas, da bi meni i sestri izabrali bolji put i bolji početak, kako mi ne bi živeli njihove živote,već da imamo bolji početni položaj. Oni su pohađali školu u Plužinama. To je jako malo mesto na severu Crne Gore. Beograd su izabrali da bi sestra i ja imali bolje uslove što se tiče školovanja. Počeli smo da živimo u Železniku, Mirijevu i tako dalje.. - rekao je Bogdan i priznao da je sestra Bojana njegov najveći prijatelj.

- Uvek smo bili zajedno, išli smo u isti školu do srednje. Bila je dugo moje obezbeđenje i branila me od svih. Mnogo je jaka, imam neviđenog prijatelja i najbolju sestru. Ona živi sa mnom u Sakramentu gde studira - rekao je reprezentativac.

 

Bonus video:

Bogdan Bogdanović slavi uz Milicu Todorović

 

makonda-tracker