radost i ponos

Čestitke pljušte na sve strane: Srpski košarkaši danas su stigli u Beograd i naciji se obratili ovih snažnim rečima

0

Srpski košarkaši osvojili su bronzu na Olimpijskim igrama u Parizu, a danas su svečano dočekani na aerodromu Nikola Tesla u Beogradu

Srpski košarkaši dočekani su danas na aerodromu Nikola Tesla
Srpski košarkaši dočekani su danas na aerodromu Nikola Teslafoto: Dado Đilas

Aerodrom "Nikola Tesla" u Beogradu danas je bio mesto radosti, ponosa i emocija, kada je srpska košarkaška reprezentacija stigla iz Pariza, noseći oko vrata bronzane medalje osvojene na Olimpijskim igrama.

 

Naši košarkaši, koji su još jednom svetu pokazali snagu, talenat i borbeni duh srpskog sporta, dočekani su svečano u srpskoj prestonici.

 

Veliki broj navijača, sugrađana i medija okupio se da pozdravi heroje nacije, koji su uprkos iscrpljenosti, izdvojili vreme da se nasmeše, pozdrave i zahvale svima koji su bili uz njih.

 

Njihova borbenost i posvećenost doneli su ne samo medalju, već i osećaj zajedništva i ponosa, koji će dugo ostati u srcima svih nas, a mnoge poznate ličnosti uputile su im poruke podrške i čestitke.

 

Supruga nosioca zlatne olimpijske medalje Jelena Đoković na svom X/Twitter nalogu podelila je fotografiju naših bronzanih momaka.

 

– Bravoooooo momci!!!! – napisala je ona ispod objave, uz emotikone srpske zastave.

 

Medijima na pres konferenciji danas su se obratili kapiten srpskog nacionalnog tima Bogdan Bogdanović, selektor Svetislav Pešić, kao i Ognjen Dobrić.

 

– Zahvalio bih se svima na podršci, pre svega našim porodicama oni su nam sigurno najveća podrška – započeo je Bogdanović.

 

– Napravili smo takvu atmosferu koja se gradila od početka ovog i prošlog leta, možemo da budemo zadovoljni sa ovim rezultatom – zaključio je on.

 

Selektor Pešić istakao je svoju zahvalnost svojim igračima, ali i navijačima koji su ih bodrili od početka Olimpijskih igara.

 

– Iskoristio bih priliku da se pre svega zahvalim na podršci koju smo u parizu osetili od naroda i naših navijača – rekao je on.

 

– Momci su napravili takav balans između sebe, svi su od samog početka do kraja ovog teškog turnira delovali potpuno jednaki – istakao je on koliko su rsrpski reprezentativci složni.

 

– Gde god smo bili – bili smo zajedno, trudili smo se da što više vremena provedemo jedni sa drugima – zaključio je kapiten košarkaške reprezentacije Srbije. 

 

* Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

 

BONUS VIDEO

Srbija Amerika Olimpijske igre

 

makonda-tracker