uvek ga je branila i čuvala

Da bi pomogla njemu, "odrekla se dela života": Sestra Bogdana Bogdanovića je važan deo svakog njegovog uspeha

0

Nakon što je kapiten nacionalnog tima Srbije otpočeo novo poglavlje u svojoj karijeri, najveću podršku dobio je od svoje sestre Bojane, koja je od malih nogu brinula o njemu.

Bogdan Bogdanović u meču protiv Nemačke na Olimpijskim igrama
Bogdan Bogdanović u meču protiv Nemačke na Olimpijskim igramafoto: Dado Đilas

Košarkaška reprezentacija Srbije osvojila je bronzanu medalju na Olimpijskim igrama u Parizu, a naši predstavnici emotivno su proslavili veliki uspeh.


Kapiten nacionalnog tima Bogdan Bogdanović, jedan od miljenika navijača, nakon pobede nad Nemačkom u borbi za treće mesto uputio se na tribine, gde je zagrlio članove svoje porodice.


Popularnog Bogija podrili su roditelji i sestra, koju je košarkaš više puta pominjao kao svoju beskrajnu podršku.

Bogdan je ponosni brat Bojane Bogdanović, koja je svojevremeno ostavila svoj život u Srbiji i zbog brata otišla na drugu stranu Atlantskog okeana, ne bi li mu pomogla da se prilagodi na život u Americi.

 

Zahvaljujući sestrinoj podršci, naš kapiten mogao je da se koncentriše isključivo na svoj posao, treninge i napredak, ali to nije bilo veliko iznenađenje za Bogdanoviće – od malih nogu je Bojana bila Bogdanova najveća navijačica.


Uvek smo bili zajedno tokom školovanja. Bila mi je dugo obezbeđenje od svega, branila me je od svih, mnogo je jaka, imam u njoj neviđenog prijatelja – istakao je Bogdanović.

 


Kako je otkrio, Bojana je došla u Ameriku bez mogućnosti da radi jer još uvek nije imala ni potrebno obrazovanje ni iskustvo.


Studirala je na Sakramento stejtu, sa mnom je u Americi. Ona se odrekla svog dela života da se posveti meni. Prvu godinu nakon preseljenja tražili smo šta će da radi, ali bez predznanja i diplome nekog njihovog koledža nije mogla da dođe do konkretnog posla ili iskustva – naglasio je zahvalni košarkaš.


Zbog toga se Bogdanova sestra fokusirala na školovanje.


Tada smo rešili da lagano završi studije. Žrtvovala je godinu dana svog života, posvetila se meni, pomogla mi oko organizacije i života gore, da se prilagodim – rekao je svojevremeno košarkaš u emisiji "Kao sav normalan svet".

 


Kako je objasnio, zahvaljujući sestri mu je i društveni život u Americi ubrzo bio bogatiji.


– Neverovatan je to kulturološki šok, promena sredine razlog je zašto mnogi tamo postanu asocijalni. Samotnjački život je to gore. Bojana je odigrala važnu ulogu spojila me sa nekim ljudima – rekao je kapiten.


Kako su mediji ranije pisali, Bogdanova sestra veoma je angažovana u vođenju njegovog kampa i fondacije, a mladi Bogdanovići veoma su posvećeni humanitarnom radu i podršci mališanima koji sanjaju da će jednog dana biti kao naš veliki Bogdan Bogdanović.

 

BONUS VIDEO

Bogdan Bogdanović sa navijačima

 

makonda-tracker