dobro vam je poznata

Snaha Sofije Loren je – Srpkinja: Unuke filmske dive uspavljivala je srpskim pesmama, a evo u kakvim su one odnosima

0

Poznata glumica srpskog porekla ne krije da je imala tremu kada je trebalo da upozna majku svog životnog saputnika, jednu od najvećih legendi u istoriji filma.

Sofija Loren na dodeli Oskara pre nekoliko godina
Sofija Loren na dodeli Oskara pre nekoliko godinafoto: EPA-EFE/NINA PROMMER

Sofija Loren, jedno od najvećih imena u istoriji filma i jedna od najlepših žena svetske kinematografije, obožavana je širom sveta, pa je i na našim prostorima doživela ogromnu popularnost.


Poznato je da je italijanska filmska diva rado posećivala našu zemlju još u vreme stare Jugoslavije, kada se družila s Josipom Brozom Titom, a tada nije mogla ni da pretpostavi da će jednog dana jedna Srpkinja postati deo njene bliže porodice.


Naime, snaha slavne Italijanke je američka glumica srpskog porekla Saša Aleksander, čije je pravo ime Suzana Drobnjaković, s kojom Sofija Loren ima fenomenalan odnos.

Sofija Loren je majka dvoje dece – sa svojim suprugom Karlom Pontijem dobila je, naime, dvojicu sinova, Karla Mlađeg i Edoarda Pontija, a malo je poznato da je mlađi od njih u braku s poznatom Srpkinjom.

 

Saša Aleksander i Sofija Loren na dodeli Oskara pre nekoliko godina
Saša Aleksander i Sofija Loren na dodeli Oskara pre nekoliko godinafoto: Chris Delmas / AFP / Profimedia

Snaha Sofije Loren je Srpkinja


Saša Aleksander je rođena u Los Anđelesu 1973. godine, iza sebe ima veliki broj uspešnih holivudskih filmova i serija, a samo neki od njenih naslova su "Dosonov svet", "Uvek reci 'da'", "Ti ga prosto ne zanimaš", "Mornarički istražitelji", "Besramnici"...


Nakon što je četiri godine bila u braku s poznatim režiserom i scenaristom Lukom Peselom, Saša je potom upoznala Edoarda Pontija, za kog se ispostavilo da je ljubav njenog života. Venčali su se 2007. godine, a potom je par dobio ćerku Luciju i sina Leonarda.


Naša porodica je pomešana. Moj suprug je pola Italijan, a pola Francuz, pa naša deca idu u francusku školu. Moja majka je bila Srpkinja, što znači da ja odlično govorim i srpski jezik i volim deci da pevam srpske pesme – istakla je glumica.

 


Ona je objasnila da je jezik njenih predaka iz Srbije veoma lep i emotivan, pa su i psovke, u skladu s tim, snažnije.

 


Srpski jezik, iako je prelep, ima mnogo suglasnika, sve je dublje i prožeto emocijama, čak i nepristojne reči – rekla je Saša Aleksander tokom gostovanja u emisiji Konana O'Brajana pre nekoliko godina i potom ga učila da psuje na srpskom.

U kakvim je odnosima Sofija Loren sa svojom snahom Srpkinjom?


Tokom Sašinog braka s Pontijem u više navrata smo imali priliku da vidimo glumicu srpskog porekla u društvu Sofije Loren, s kojom rado šeta crvenim tepihom. U svakoj prilici one su izgledale kao da uživaju u zajedničkom društvu i pokazivale da neizmerno poštuju jedna drugu.

 

 

Naravno, Saša priznaje da je imala tremu pre nego što je upoznala majku svog izabranika i jednu od najvećih legendi svetskog filma, ali je istakla da joj je Sofija odmah pokazala da nema zašto da brine.


Da! Ali ona mi je odmah pružila veliki zagrljaj, videla sam svu lepotu žene koja se krije ispod. Ona je neverovatna na svaki mogući način – istakla je Saša.


Kako je objasnila jednom prilikom, iako je njena svekrva živa legenda, Sofija Loren je jedna obična i skromna žena i upravo ju je time oduševila.

 

Saša Aleksander, Edoarto Ponti i Sofija Loren 2007. godine
Saša Aleksander, Edoarto Ponti i Sofija Loren 2007. godinefoto: Antonelli Laruffa / Shutterstock Editorial / Profimedia

Najbolja stvar u vezi s njom je to to koliko je ona normalna osoba, tome se potpuno divim i volim je. Znam da je ikona, da je apsolutna legenda, ali kao član porodice – najlepše je to što je stvarno, stvarno normalna – rekla je Saša u jednom intervjuu.

 

BONUS VIDEO

Pančevo, omiljeni grad filmadžija

 

makonda-tracker