njen veliki ponos

Majka joj je Srpkinja, a baka – SOFIJA LOREN! Unuka filmske dive nasledila je njenu lepotu i ljubav prema umetnosti

1

Italijanska glumica kaže da su njeni unuci najlepši na svetu, a iako ih ima četvoro, njena prva radost bila je Lučija, koja je srednje ime dobila po svojoj slavnoj baki

Sofija Loren spada u najlepše žene u istoriji filma
Sofija Loren spada u najlepše žene u istoriji filmafoto: Twentieth Century Fox Film Corpo / AFP / Profimedia

Italijanska glumica Sofija Loren jedna je od najvećih diva u istoriji svetske kinematografije, a ona je uspevala da balansira porodični život sa zavidinom karijerom u Evropi i Holivudu.


Bila je i ostala živa legenda filma, a uz to je bila supruga i posvećena majka dvoje dece – Karla Pontija Mlađeg i Edoarda Pontija, koje je dobila s producentom Karlom Pontijem, čovekom svog života.


Imam dvoje dece, a oni su mi podarili unuke, tako da sam svakog dana okružena velikom ljubavlju – istakla je Sofija za Financial Times 2020.

Najstarija unuka Sofije Loren


Glumica je prvi put postala baka 12. maja 2006. godine, kada je njen mlađi sin Edoardo sa suprugom Sašom Aleksander, glumicom srpskog porekla, čije je pravo ime Suzana Drobnjaković. Tada je na svet stigla Lučija, koja je dobila srednje ime Sofija, u znak poštovanja prema njenoj baki.

 

Saša Aleksander sa ćerkom Lučijom Ponti
Saša Aleksander sa ćerkom Lučijom Pontifoto: SASHA ALEXANDER / INSTAGRAM

Još dok je Saša Aleksander bila u drugom stanju, Edoardo je napisao zbirku pesama svojoj ćerki, koja je objavljena tek 2018. pod naslovom "Pisma mladog oca".


Sva ova pisma u formi pesama su upućena mojoj ćerki, skoro nacrt kako živeti, kako voleti, kako pamtiti – rekao je sin Sofije Loren za Milwaukee's 89.7 FM pre nekoliko godina.


Lučija Sofija Ponti odrastala je zaštićena od očiju javnosti, a njena porodica podelila je više puta njene fotografije i snimke koji svedoče o skladnom porodičnom životu. Nedavno se Saša pohvalila da je njena mezimica primljena na Univerzitet Braun, a podelila je trenutak kada je saznala da će uskoro postati studentkinja jednog od najboljih univerziteta na svetu.

 

Saša je jednom prilikom otkrila da je sa ćerkom bila na koncertu Tejlor Svift u Inglvudu, a Lučija i ona pokazale su kako plešu.

Ples je veoma važan u životu unuke Sofije Loren, a godinama je učestvovala u plesnim takmičenjima, još od malih nogu.

 


Ostali unuci Sofije Loren


Godinu dana nakon rođenja Lučije, na svet je stigao Vitorio, sin Karla Pontija Mlađeg i njegove supruge Andree Mesaroš Ponti, a 2012.dobili su i ćerku Beatriče.

 


Saša i Edoardo su 2010. dobili i sina Leonarda.


Svi unuci Sofije Loren su, inače, rođeni u Ženevi, gde ona živi, i imaju blizak odnos sa svojom bakom i prisustvuju važnim trenucima u njenom životu. Neretko su joj pratnja na dodelama nagrada i na otvaranjima njenih restorana.


Ja živim za svoju porodicu – rekla je glumica za Today jednom prilikom. – Moji unuci su najlepši koje sam videla na svetu.

 

* Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

 

BONUS VIDEO

Anđela Jovanović odgovara na 36 brzih pitanja Kurir televizije

 

makonda-tracker