obožavale su jedna drugu

U kakvim su danas odnosima Severina i Rozga? Od deveruše na lažnoj svadbi preko komplimenata do – "ONA ME NE ZANIMA"

2

Dok se spekuliše jesu li dve najpoznatije Splićanke na javnoj sceni u svađi i kakav je zapravo njihov odnos, prisećamo se simpatičnih detalja iz njihovog prijateljstva, koje je trajalo godinama.

Jelena Rozga i Severina Vučković nekada su bile vrlo bliske
Jelena Rozga i Severina Vučković nekada su bile vrlo bliskefoto: Marina Lopičić, Dragana Udovičić

Hrvatska pop scena iznedrila je više velikih regionalnih zvezda, a proteklih godina najveće su, bez ikakve dileme, Severina Vučković iJelena Rozga.


Šarmantne pevačice dele mnogo toga zajedničkog – pored toga što su koleginice, obožavane od Vardara do Triglava, one neguju i sličan odevni stil, više puta su nosile iste haljine i obuću, a važe i za najpoznatije Splićanke.


Proteklih dana njih dve našle su se u žiži javnosti zbog tvrdnji novinara Bože Dobriše da je "Severinina slaba tačka Jelena Rozga", kao i da ona traži da je u intervjuima ne pitaju za koleginicu.

Ne znam zašto je to tako, ali očigledno da joj je to bolna rana – tvrdi on.


U kakvim su odnosima Severina i Jelena Rozga?


Popularne pevačice, koje nisu poznate po tome što komentarišu ovakve navode i eksponiraju privatni život, niti se javno raspravljaju s bilo kim, nisu komentarisale tvrdnje o svom odnosu. Ipak, koliko je poznato, one su ranije bile veoma bliske.

 

Jelena Rozga je jedna od omiljenih pop pevačica na Balkanu
Jelena Rozga je jedna od omiljenih pop pevačica na Balkanufoto: Damir Dervišagić

U vreme kada su uveliko bile velike zvezde, mlada Jelena Rozga, koja je u to vreme započela solo karijeru po izlasku iz grupe Magazin, podržala je Seve na promociji albuma "Zdravo Marijo". Severina ju je osmislila kao venčanje, a među devojkama koje su bile "deveruše" našla se i Rozga.

 

Nosila je roze haljinu i venčić na glavi, a tih da su se intenzivno družile.
Štaviše, Jelena je u jednom intervjuu 2011. ispričala da je počela da nosi kratke suknje i haljine upravo zbog svoje starije koleginice.


Kad mi je Severina rekla da imam seksi noge i da treba da nosim kratko, odlučila sam da je poslušam. I nisam zažalila. U dugim večernjim haljinama, koje sam pre često nosila, bila sam previše ukočena, a i šteta je ne pokazati od baleta lepo oblikovane noge – izjavila je Rozga i tom prilikom nazvala Seve najbolje odevenom Hrvaticom među slavnima.

 

Jelena Rozga na nastupu u Leskovcu
Jelena Rozga na nastupu u Leskovcufoto: Antonio Ahel/ATAImages

Na lepoj ženi sve lepo izgleda, ali treba imati i hrabrosti. Seve je baš posebna po tome što se usudi da nosi i otkačene kombinacije. Vrlo je maštovita, ima ukusa i sve super nosi – rekla je pevačica.


One su u ovom periodu viđane zajedno na raznim događajima, a Jelena Rozga bila je specijalna gošća na Severininom koncertu u Areni u Beogradu 2009, kao i u Umagu, dok je i Seve gostovala na Rozginom koncertu.

Čuven je i snimak na kom one 2007. na jednom koncertu, identično obučene pevaju hit "Sve bi seke ljubile mornare" grupe Magazin, ali je on u međuvremenu obrisan s platforme YouTube.


Međutim, nakon izvesnog vremena, one su prestale da se pojavljuju na istim događajima i da pominju jedna drugu, zbog čega su se pojavile glasine da pevačice više nisu u prijateljskim odnosima.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Severina (@severina)


Tako je Rozga u decembru 2013. na snimanju spota za pesmu "Cirkus" upitana za njenu poznatu sugrađanku i sve je iznenadila odgovorom.


Uistinu ne razmišljam o njoj. Nemam vremena, jer se bavim takvim stvarima koje me potpuno obuzmu. Imam svoj put, svoje pesme i svoju publiku. Severina me ne zanima – rekla je Jelena.


Nakon izvesnog vremena, Rozga je snimila duet sa Sašom Matićem "Ti i ja", a zanimljivo je da je prethodno Severina objavila pesmu sa istim kolegom, hit nazvan "More tuge", pa su bila neminovna pitanja o ovoj baladi. Jelena je upitana koja je bolja, na šta je odgovorila da su "obe pesme divne", a zatim je usledilo pitanje u kakvom je odnosu sa Severinom.

 

Jelena Rozga i Severina Vučković nekada su bile vrlo bliske
Jelena Rozga i Severina Vučković nekada su bile vrlo bliskefoto: Damir Dervišagić

U dobrom – istakla je. – Sa svim svojim kolegama sam u dobrim odnosima.

 

Dve pevačice, važno je napomenuti, nikada nisu rekle nijednu ružnu reč jedna o drugoj, a Jelena Rozga je pre nekoliko meseci "lajkovala" Severininu objavu kojom je pozvala građane Evropske unije da potpišu peticiju za pravo žena na prekid trudnoće.

 

* Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

 

BONUS VIDEO

Kako Jelena Rozga primenjuje "rusku školu"?

 

makonda-tracker