"sve mi se tada srušilo"

Ona je bila DETE, a on ODRASTAO MUŠKARAC: Bizarnu priču jedne od najlepših glumica Evrope su svi ignorisali 90-ih

0

Ne samo što niko nije video ništa pogrešno u vezi čuvenog režisera s detetom nego su se oni potom i venčali i dobili dete zajedno

Maiven le Besko kao Plavalaguna u filmu 'Peti element'
Maiven le Besko kao Plavalaguna u filmu "Peti element"foto: Supplied by LMK / ipa-agency.net / IPA / Profimedia

Francuska glumica Maiven (48) jedna je od najlepših žena Starog kontinenta i jedna od onih koje ne viđamo često u javnosti – pojavljuje se uglavnom kada predstavlja svoje nove filmove.


Poslednji put smo je videli u Londonu u aprilu ove godine, na premijeri njenog novog filma "Jeanne Du Barry", u kom potpisuje režiju, scenario i produkciju i igra glavnu ulogu pored Džonija Depa.


Slavna glumica i ovog puta je bila jaka i pojavila se nasmejana, iako je nedavno, kako je istakla, izgubila ljubav svog života.

 

Maiven le Besko na londonskoj premijeri filma 'Jeanne Du Barry'
Maiven le Besko na londonskoj premijeri filma "Jeanne Du Barry"foto: PA Images / Alamy / Alamy / Profimedia

Zlostavljana od detinjstva


Rođena je Le Lilasu 1976, u umetničkoj porodici, a navodno je još od malih nogu doživljavala nasilje.

Nakon što su joj se roditelji razveli, zlostavljana je i fizički i verbalno – otac i poznati lingvista Patrik le Besko počeo je da maltretira kada je imala sedam ili osam godina, dok tvrdi da ju je majka zlostavljala u tinejdžerskim godinama.


Ona je za mene otrov. Otrovala mi je život – rekla je Maiven o svojoj majci Katrin, inače cenjenoj umetnici.

 

Maiven u detinjstvu
Maiven u detinjstvufoto: Eric Hoccitano, Youtube Printscreen

Prve uloge zabeležila je još kao dete, a njen debitantski film bio je L'année prochaine... si tout va bien (1981), kada je imala svega pet godina. Najviše pažnje je u detinjstvu privukla ulogom u ostvarenju L'été meurtrier (1983), gde je igrala lik koji je kao odrastao tumačila Izabel Ađani.

 

Brak s Likom Besonom


Kada je imala 12 godina, upoznala je poznatog režisera Lika Besona, tada 29-godišnjaka. Navodno su počeli da se viđaju kada je Maiven napunila 15 godina, a godinu dana kasnije su se, s njenih navršenih 16 godina, venčali i glumica je donela na svet ćerku Šanu.

U materijalu koji prati DVD izdanje Besonovog filma "Profesionalac", Maiven je ispričala da je on zasnovan na njenom odnosu s rediteljem.


Kad je Lik Beson radio na "Profesionalcu", priči o 13-godišnjoj devojčici koja se zaljubljuje u starijeg muškarca, to je prilično bilo inspirisano nama, jer je napisano u vreme kada je naša priča počela. Ali mediji nisu primetili... – rekla je glumica u intervjuu za L’Express.

Ispričala je i da je pokušala da napiše knjigu o svom odnosu s Besonom, a mediji su pisali da je Maiven zabranila da se ona objavi kada je izdavač predložio naslov "Beverli hils ili Lolitina ljubav", što ona nije komentarisala.

Dok su živeli u Kaliforniji, Beson je počeo da radi na "Petom elementu", gde je Maiven igrala opersku divu po imenu Plavalaguna, a njen srceparajući nastup pratili su teški trenuci u glumičinom privatnom životu – tih dana je režiser započinjao svoju ljubav s glumicom Milom Jovović.


Imala sam veoma malu ćerku, tako da sam ispunila svoj san, a onda... On me je napustio – ispričala je Maiven jednom prilikom. – Sve mi se tada srušilo.

 

Maiven na Kanskom festivalu 2021.
Maiven na Kanskom festivalu 2021.foto: :NIKONIVIERELEFLOCH/SIPA/1105131527/Profimedia

Ona se razvela 1997, a potom sa Šanom vratila u Francusku i nastavila da gradi svoju karijeru odvojeno od Besona.

 

Druga ljubav – s dve decenije pauze


U periodu od 2002. do 2004. bila je udata za biznismena Žan-Iva le Fura, a s njim je dobila sina Dijega, koji u njenom novom filmu "Jeanne Du Barry" igra mladog Luja XVI.

 

Iako se od drugog supruga razvela, ostali su u dobrim odnosima, a pisalo se da su se Le Fur, inače bivši verenik princeze Stefani od Monaka, i ona pomirili tokom leta 2022. godine.

Međutim, u aprilu 2024. saopštila je da je biznismen preminuo nakon teške borbe protiv raka i nazvala ga čovekom svog života.


Žan-Iv le Fur, ljubav mog života, otac mog sina Dijega i očuh moje ćerke Šane, napustio nas je u nedelju ujutro, u sinovljevom i mom zagrljaju... Svi smo skrhani – istakla je glumica.

 

Maiven je, inače, fotografisana kako slomljena nosi njegov kovčeg na sahrani, a uskoro se hrabro vratila poslovnim obavezama.

 

Maiven na sahrani drugog muža
Maiven na sahrani drugog mužafoto: THIERRY LE FOUILLE / Sipa Press / Profimedia

* Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

 

BONUS VIDEO

Američki glumac napustio Holivud zbog karijere u Srbiji

 

makonda-tracker