uznemirujuće

On je imao 15 godina, a ona 28! Jeziva veza pred kojom je Holivud okretao glavu, a on danas kaže – NIKO ga nije upozorio

0

"Niko mi nije rekao da je to loše za mene", izjavio je godinama kasnije glumac koji je u tinejdžerskom dobu godinama javno bio u vezi sa odraslom ženom.

foto: Kassar / Pacific Western / AFP / Profimedia
foto: Kassar / Pacific Western / AFP / Profimedia

Glumac Edvard Furlong (45) danas je poznatiji po skandalima, problemima sa zakonom i upotrebi narkotika nego po svom radu, a u medijima ga uglavnom vidimo kada se pojave njegove najnovije fotografije, obično uz čuđenje koliko se promenio od dana kada je bio na vrhuncu slave.


Kada je imao samo 13 godina, Edvard je dobio ponudu života – da igra u filmu "Terminator 2: Sudnji dan", u kom mu je pripala uloga dečaka Džona Konora.

 

 

Ovo ostvarenje donelo mu je svetsku slavu, novac i MTV nagradu za najboljeg debitanta godine, ali i mnogo problema, pa je još kao tinejdžer išao na odvikavanje od droge i alkohola. Ništa se nije menjalo ni u decenijama koje su usledile, pa je ovo borba kojoj se Edvard iznova vraća.

 

Međutim, u danima kada je bio velika zvezda u usponu, dogodilo se još nešto što je obeležilo njegov život i pred čim je Holivud rešio da zatvori oči.
Naime, dok je snimao "Terminatora 2", Edvard je morao je da izostane iz škole.

 

Edvard Furlong
foto: Profimedia

Produkcija je zato zaposlila učiteljicu koja će mladim glumcima držati časove kako ne bi propuštali previše, a izbor je pao na Džeklin Domak. Dve godine kasnije, usledelo je snimanje filma "Naš dom", na kom je ponovo Domakova bila njegova tutorka, a predavala je i ostaloj deci koja su učestvovala na snimanju.

 


U jednoj prilici režiser Toni Bil ušao je u učionicu i video kako se učiteljica rve s Furlongom, koji je u tom trenutku imao 15 godina, dok je ona imala 28.

 

Sumnjičav i oprezan, Bil ju je odmah otpustio. Međutim, tetka i teča mladog glumca, koji su ga odgajali, nisu videli ništa neobično u ponašanju Džeklin Domak i angažovali su je kao Edvardovu privatnu nastavnicu.

 

Međutim, dok je dečak snimao film "Brainscan" u Montrealu, Edvardova tetka zabrinula se zbog toga koliko je vremena tinejdžer provodio sa svojom učiteljicom, dok je producent Mišel Roj otkrio da u to vreme nije bilo prijatno raditi s dečakom jer je bio u neprestanom sukobu sa starateljima. U roku od 48 sati pokrenuo je sudsko ročište za rešavanje pitanja starateljstva nad Furlongom, a njegovi teča i tetka su oterani sa seta, dok je njegova majka ponovo bila njegov zakonski staratelj.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by BRAINSCAN (@brainscan_movie)


Ubrzo nakon toga, Edvard se uselio u dom svoje učiteljice Džeklin Domak i bili su otvoreno i javno u vezi. U međuvremenu, Kalifornija je unela izmene o zakon o silovanju po kom se omogućuje krivično gonjenje odraslih žena koje imaju odnose s maloletnicima. Edvardov teča Šon Furlong je podneo tužbu protiv Džeklin Domak, ali kako je dečak ostao nem na sve optužbe, trud je bio uzaludan.


Edvard i Džeklin su potom otišli u Njujork, gde je on snimao film "Mala Odesa", a tinejdžer je pozvao majku da joj kaže da na set ide bez nje. Domakova je tada dala izjavu zamedije u kojoj se nije bavila onim uznemirujućim aspektom njihovog odnosa već je pričala samo o poslu.

 

Pomažem Ediju u menadžerskim stvarima. Želim da budem jasna: ja ne radim za njega. Nije tu uključen nikakav novac. Ja mu samo pomažem. A to se ponekad "zabrlja" u štampi – rekla je.


Edvard je sa 16 godina podneo zahtev za emancipaciju maloletnika, kojim se dete pre punoletstva oslobađa kontrole roditelja ili staratelja. Njegova veza sa Džeklin više nije bila tajna, a dotakao je se čak i u jednom intervjuu.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by 🌟🌟🌟 (@ricciardocm)


Mislim da je prokleto kul što imam 29-godišnjakinju. Ali što se tiče generacijske stvari, Džeki i ja stalno pričamo o tome. To je osetljiva tema, ali istovremeno ne možeš ništa kad voliš nekoga – rekao je on.


Međutim, 1995. godine, Džeklin Domak je uhapšena u Los Anđelesu nakon jednog sukoba s Edvardom, a u policijskom izveštaju je navedeno da je učiteljica "bila borbena i vikala psovke, počela da šutira i gradi policajce". u tom incidentu je slomila i prst i podnela tužbu protiv policije, a tri godine kasnije dobila nadoknadu od 150.000 dolara.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by @sokoolclub (@sokoolclub)


Veza je trajala sve do 1998. godine, kada su Edvard i Džeklin raskinuli, a ona je sledeće godine podnela protiv Edvarda tužbu za nasilje. Optužila ga je da ju je pretukao i da joj nije platio to što je radila kao njegov menadžer, pa je zahtevala 15 odsto njegove zarade u protekle dve do tri godine.


Kako je Edvard priznao 2006. godine, ova veza bila je velika greška.

 

Edvard Furlong
foto: Profimedia

Kada bih mogao da izbrišem tu vezu, uradio bih to. Problem je u tome što mi niko nije rekao da je to loše za mene – rekao je tada.

 

 

makonda-tracker