jedinstvena

"Ne želim više ni sa kim da spavam. Neću da slušam nekoga kako diše!" 10 nezaboravnih citata slavne Linde Evanđeliste

0

Jedna od najlepših i najuspešnijih žena u istoriji modelinga danas slavi rođendan, a tim povodom prisetili smo se nekih od njenih najpoznatijih izjava

Linda Evanđelista je jedan od prvih čuvenih supermodela iz 90-ih
Linda Evanđelista je jedan od prvih čuvenih supermodela iz 90-ihfoto: EPA/DI MAURO, EPA PHOTO/EPA/WARREN TODA

Kanadska manekenka Linda Evanđelista danas slavi 58. rođendan, a nakon što se nekoliko godina klonila čak i ogledala, a kamoli piste, već neko vreme je ponovo u poslu i na visini zadatka – kako nas je i navikla.


Od malih nogu je sanjala o karijeri u modelingu, a sa 16 godina je učestvovala na tinejdžerskom takmičenju za Mis Nijagare. Iako nije pobedila, privukla je pažnju predstavnika agencije Elite Model Management.


Samo nekoliko meseci kasnije, imala je svoje prvo veliko snimanje u Japanu, a to je bio slavan uspeh jedne velike karijere.

U međuvremenu je Linda Evanđelista postala jedan od najpopularnijih modela u istoriji, a pojavljivala se na naslovnim stranama magazina L'Officiel, Vogue, Harper's Bazaar, Cosmopolitan, Glamour, Mademoiselle, Elle, W, Marie Claire, Allure, Time, Interview, Newsweek, Rolling Stone... Štaviše, njeno lice krasilo je više od 700 naslovnica prestižnih časopisa širom sveta.

 


Međutim, vremenom je počela da se povlači, a u jednom periodu je godinama nismo viđali. Paparaco fotografije otkrivale su da ona više ne izgleda kao u danima najveće slave, a potom je za People ispričala potresnu istinu – kako se podvrgla tretmanu pod nazivom "Cool Sculpting", koji podrazumeva zamrzavanje masti, nakon čega je, kako je rekla, "unakažena" jer se dogodilo sasvim suprotno od onoga što je htela da postigne.


Manekenka je tužila kompaniju Zeltiq Aesthetics Inc, koja joj je pružila ove usluge, za odštetu od 50 miliona dolara, a na sudu je s lakoćom pobedila i posvetila svo izgledu kako bi ponovo mogla da radi.

 

Linda Evanđelista u jednom od prvih pojavljivanja nakon pauze
Linda Evanđelista u jednom od prvih pojavljivanja nakon pauzefoto: British Vogue/YouTube Printscreen

Uskoro se vratila na pistu, a danas je ponovo aktivna i jedna od najzapaženijih u svakoj kampanji, na svakoj reviji, na svakom događaju koji okuplja slavne...


O životu i karijeri Linde Evanđeliste se, manje-više, zna sve što je važno, a danas se, povodom njenog rođendana, prisećamo nekih interesantnih citata čuvene manekenke.

 

Prelepa Linda Evanđelista
Prelepa Linda Evanđelistafoto: JOHN D MCHUGH / AFP / Profimedia

Top 10 citata Linde Evanđeliste

 

  • "Bog me je napravio lepom. Da nije, bila bih učiteljica."
  • "Neću da ustanem iz kreveta za manje od 10.000 dolara dnevno."
  • "Ljudi misle da je modeling besmislen, da samo stojiš i poziraš, ali ne mora da bude tako. Volim da mislim da daje veliki doprinos. Znam kako da nosim haljinu, bez obzira na to da li me snimaju dok stojim ili dok sedim."
  • "Kad sam ušla u ovaj posao, rekli su mi da pred sobom imam tri dobre godine."
  • "Ne želim više ni sa kim da spavam. Neću da slušam nekoga kako diše."
  • "Na fotografijama ne znam ko sam prava ja – sve je to kobajagi, samo se pretvaram. U mom radu nema mnogo mene. Ako ste pogledam u ogledalo na poslu, gledam svoju šminku i frizuru. To nije isto kao kad gledam sebe."
  • "Mogu da radim šta god želite sve dok ne moram da pričam."
  • "Ne mislim da je starenje ružan proces. O starenju razmišljam kao o nečemu lepom. Volim bore. Ne sviđa mi se opuštanje. Ako budem imala samo bore, neću ništa da radim. Ali ako sve počne da pada, idem na lifting."
  • "Modne greške treba slaviti. Uživam u njima jer to znači da nismo svi klonovi."
  • "Ne mislim da bi magazini trebalo da budu puni mršavih ljudi. Svi trebalo malo više da se potrudimo s onim što imamo. Moguće je postići bolju figuru i rad srca ishranom i vežbanjem."

 

* Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

 

BONUS VIDEO

Srpska manekenka u Bolivudu

 

makonda-tracker