potresno

"Znao je da ne sme da mi dira LICE – DONOSILO MU JE NOVAC": Slavna manekenka progovorila o HORORU koji je proživela

0

Linda Evanđelista iskreno o petogodišnjem braku sa Geraldom Marijem.

foto: Ralph / Pacific coast news / Profimedia
foto: Ralph / Pacific coast news / Profimedia

Bivši kanadski supermodel Linda Evanđelista podelila je svoju potresnu ispovest u dokumentarcu "Supermodeli" poslavši snažnu poruku podrške žrtvama koje prijavljuju nasilje i seksualno zlostavljanje.

 

Ona je podelila da je i sama bila žrtva zlostavanja i da ju je bivši suprug Gerald Mari maltretirao u toku petogodišnjeg braka.

 

Ona se za Geralda, bivšeg evropskog direktora kompanije Elite Models, udala kada je imala 22 godine, a razvela se kada je imala 27 godina. 

 

Njega je kasnije 13 modela optužilo za silovanje i seksualno zlostavljanje tokom 1980-ih i 1990-ih godina.

Neke od njih su u trenutku zlostavljanja bile maloletne imale oko 14 godina. On je negirao sve navode i u februaru ove godine francuski tužioci su zatvorili istragu zbog zastarelosti.

 

Linda Evanđelista kaže da je verovala svim tvrdjama žena i da hvali "njihovu hrabrost i snagu". Otkrila je da su joj dali hrabrost da progovori, ali da su joj njihove optužbe slomile srce. 

 

- Volela bih da pravda bude zadovoljena. Volela bih da takva grupa ljudi dvaput razmisli i uplaši se i volela bih da žene znaju da nisu same - otkrila je Linda.

 

Kada je govorila o svom braku prvi put, Evanđelista je tvrdila:

- Shvatila sam da sam bila u pogrešnoj vezi. Lakše je reći nego napustiti nasilnu vezu. Ne radi se samo o tome da kažeš Želim razvod, vidimo se... to ne ide tako. Ali znao je da ne sme da mi dira lice, koje mu je i donosilo novac. Razumem taj koncept, jer sam ga živela -

 

Evangelista je rekla da ranije nije ispričala svoju priču iz osećaja straha, ali da su joj sve žene koje su istupile dale snagu i hrabrost da progovori.

 

- Tokom veze s Geraldom nisam znala ništa o tim seksualnim optužbama, tako da nisam mogla da pomognem tim ženama. Slušajući ih sada, i na osnovu vlastitog iskustva, verujem da govore istinu. To mi slama srce jer su to rane koje možda nikada neće zaceliti i divim se njihovoj hrabrosti i snazi - rekla je ranije za Guardian.

 

BONUS VIDEO

 

Smart casual izdanje Ane Ivanović

 

 

 

 

makonda-tracker