predomislila se u poslednjem trenutku

Neki bi za to prodali dušu đavolu: Jedna od najlepših žena Jugoslavije mlada je dobila neočekivanu ponudu i rekla – NE

0

Nakon što je sve dogovorila, jugoslovenska i hrvatska glumica ipak u poslednjem momentu promenila odluku 

Sanja Vejnović kao Anđa u filmu 'Banović Strahinja'
Sanja Vejnović kao Anđa u filmu "Banović Strahinja"foto: Zelja Film, Youtube Printscreen

Slavna glumica Sanja Vejnović, jedna od dama koje su talentom i lepotom obeležile jugoslovensku i, potom, hrvatsku kinematografiju, igrala je u nekim od najvažnijih ostvarenja na našim prostorima.


Gledali smo je kao Ruženjku u "Varljivom letu '68" i kao Anđu u "Banović Strahinji" i mnogim drugim uspešnim filmovima i serijama, među kojima su "Živi bili, pa vidjeli", "Kraljevski voz", "100 minuta slave", "Zabranjena ljubav", "Ponos Ratkajevih"...


Glumačka diva zanimljive životne priče sada je gostovala u emisiji "U svom filmu" na HRT-u, u kojoj je s voditeljkom Tončicom Čeljuskom pričala o svojoj karijeri i životu, a otkrila je podatak koji ranije bio poznat – da je umalo završila u Holivudu.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Sanjic (@sanjavejnovic)

 

Štaviše, odluka da tamo ne ode bila je isključivo njena, iako se takvi pozivi smatraju među glumcima prilikom koja se ne propušta.


Meni je došla prerano, i ja sam je propustila – istakla je Sanja Vejnović.

Kako je objasnila, ona je pozvana da studira u jednom glumačkom studiju kako bi potom snimala za kuću Columbia Pictures.

 

Sanja Vejnović kao Ruženjka Hrabalova u filmu 'Varljivo leto ’68'
Sanja Vejnović kao Ruženjka Hrabalova u filmu "Varljivo leto ’68" foto: Centar Film/YouTube Printscreen

To je bila prilika da studiram u Actor studiju; Columbia Pictures je htela da me angažuje i uzme pod svoje uz studijski ugovor. Da se školujem, posle "Banović Strahinje". Ali prvo je uslov bio da odradim deo u Actor studiju školovanja. Čak sam bila primljena i bez prijemnog, pokazali su film i bio je dovoljan da kažu da mogu ići. I sve sam ja to već bila dogovorila, i onda sam se predomislila – ispričala je hrvatska filmska zvezda.


Na opasku voditeljke da bi danas bila u Kaliforniji da je to prihvatila, Sanja je istakla da bi joj život možda bio drugačiji, a možda bi se i vratila u Hrvatsku bogatija za jedno životno iskustvo.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Sanjic (@sanjavejnovic)


Sad bi to bila neka druga priča, ne bi ovaj život bio, bio bi neki drugi. A možda ne bi, možda bih se vratila s jednim iskustvom više – zaključila je.
 

BONUS VIDEO

Godina kada je Jugoslavija stala

 

makonda-tracker