harizmatične sestre

Gde su danas i kako izgledaju Izolda i Eleonora Barudžija? Jugoslavija ih je obožavala, a sudbina razdvojila

0

Sestre Izolda i Eleonora Barudžija su bile među najlepšim pevačicama Jugoslavije, a onda su im se putevi razdvojili.

Izolda i Eleonora Barudžija bile su vrlo popularne i seks-simboli tadašnje Jugoslavije
Izolda i Eleonora Barudžija bile su vrlo popularne i seks-simboli tadašnje Jugoslavijefoto: Youtube Printscreen

Sestre Izolda i Eleonora Barudžija bile su jedne od omiljenih pevačica u bivšoj Jugoslaviji, a svojom lepotom, muzikom i harizmom obeležile su poslednje decenije dvadesetog veka.

 

Izolda je starija dve godine od Eleonore, a muzikom se bave od rane mladosti. Godinama nakon toga, stranice njihove biografije beleže samo uspehe.

 

Izolda je prva "probila led", pa je, nakon studentskog hora i grupe Pop polifonija, kao i nastupa uz pratnju Džez orkestra Radio Beograda, osnovala grupu "Aska" sa Snežanom Mišković Viktorijom i Snežanom Stamenković, današnjom operskom pevačicom.

 

Ovaj ženski trio je pobedio na Jugoviziji s pesmom "Halo, halo", nakon čega su se plasirale na Evroviziju i osvojile 14. mesto.

Sledeće godine, Izolda je sa svojom mlađom sestrom Eleonorom otpevala prateće vokale Danielu Popoviću na Evroviziji u Minhenu.

 

Naredna godina donela joj je novi uspeh, ali i skandal koji je obeležio deo njene karijere. Naime, sa Vladom Kalemberom otpevala je duet "Ćao, amore", s kojim su se predstavili u Luksembrugu na Evroviziji, ali osvojili su 18. mesto.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Boshko (@boshkobrooklyn)

 

Spot za ovu pesmu bio je zabranjen u Turskoj jer se Izolda u njemu pojavila toples!

 

Izolda i Eleonora potom su osnovale duo Sestre Barudžija, s kojim su postigle velike uspehe, ali se i vratile na Jugoviziju 1992. godine, s pesmom "Hej, hej, vrati se", a njihov stajling u plavom, poput barbika, bio je i te kako zapažen.

 

 

Ljubavni život sestara Barudžija

 

Izolda Barudžija udala se za gitaristu Zlatka Manojlovića, s kojim je nastupala u grupi Voks, s kojom je snimila dva albuma ("Strela" i "Da li znaš"),


Izolda se 2001. godine s porodicom preselila u Nemačku, gde danas predaje solo pevanje na Muzičkoj akademiji u Dizeldorfu.

 

 

Njihov sin Todor takođe se bavi muzikom i svira gitaru u bendu, ali je i zadužen za muzičku produkciju na istoj akademiji na kojoj radi njegova majka.

 

Eleonora Barudžija se posvetila solo karijeri i preselila se u Beograd. Udala se za kompozitora Zorana Tutunovića, s kojim je dobila dvoje dece.

 

 

* Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

 

Bonus video

Senad Hadžifejzović o poslednjoj Jugoviziji

 

makonda-tracker