iza kulisa

"Rak ga jede živog": Insajderi otkrili kakvo je stanje kralja Čarlsa, a poznato i kako će izgledati njegova sahrana

0

Budući da monarh boluje od raka svi planovi za njegov poslednji ispraćaj su spremni 

SVE JE VEĆ UVELIKO SPREMNO ZA SAHRANU KRALJA ČARLSA
SVE JE VEĆ UVELIKO SPREMNO ZA SAHRANU KRALJA ČARLSA foto: ZUMAPRESS.com / MEGA / The Mega Agency / Profimedia

Kralj Čarls III je nakon mnogo godina čekanja konačno došao na mesto kralja pre oko 18 meseci, a kada je preuzeo krunu osim onih lepih u medijima su mogl da se pročitaju i vesti koje su se ticale njegove sahrane.

 

Mnoge je to donekle iznenadilo, ali oni koji poznaju način funkcionisanja kraljevske porodice dobro znaju da je to veoma uobičajeno i da za svakog člana kraljevske porodice postoji tačno propisan plan sahrane, ukoliko dođe do smrti.

 

Budući da je kralj Čarls već u poznim godinama ne iznenađuje činjenica da je sve odavno pripremljeno.

 

Čarlsove pogrebne povorke će izgledati slično ceremonijama kraljice Elizabete II, koja se zvala "Operacija Londonski most", s tim što će se njegova zvati "Operacija Menai Bridž“.

 

- To je prilično uobičajena stvar među britanskim plemićima, ali u Čarlsovom slučaju ekspeditivnost je neophodna - kaže izvor, koji napominje da "neki dvorjani veruju da je Čarlsov rak gori nego što to se to predstavlja u javnosti".

 

„Operacija Menai Bridge“ podrazumeva poštovanje već dobro poznatih protokola. Kada monarh umre, Čarlsovo telo biće premešteno iz preston sobe u Bakingemskoj palati u Vestminstersku dvoranu. Njegova zvanična sahrana biće održana devet dana kasnije. Verovatno će biti sahranjen u kraljevskom trezoru u zamku Vindzor.

KAKO ĆE IZGLEDATI SAHRANA KRALJA ČARLSA?
KAKO ĆE IZGLEDATI SAHRANA KRALJA ČARLSA?foto: EPA-EFE/NEIL HALL

- Imaće svu pažnju i običaje koje priliče britanskom monarhu - dodaje izvor.

 

Ove informacije su se pojavile u javnosti ubrzo nakon što je odvojeni visokorangirani kraljevski insajder rekao da se Čarls ne bori samo sa rakom pankreasa i da su mu ostale samo dve godine života.

 

- Kralj Čarls je mnogo bolesniji nego što palata priznaje. On nije u stanju da brine o svojoj porodici, kraljevskim dužnostima i svakodnevnim obavezama koje monarhija zahteva. Rak ga jede živog. On je veoma slab. Situacija je očajna - otkrio je član blizak kraljevskoj porodici.

 

Kraljevski posmatrači su takođe počeli da svedoče o njegovom padu. Princeza Ana je preuzela obavljanje brojnih poslova koje on ne može. 

PRINCEZA ANA JE PREUZELA NA SEBE BROJNE OBAVEZE KRALJA ČARLSA
PRINCEZA ANA JE PREUZELA NA SEBE BROJNE OBAVEZE KRALJA ČARLSA foto: Shutterstock / Art Babych

Iako bi mnogi pretpostavili da će njegov naslednik, princ Vilijam, biti spreman, on se takođe povukao sa nekoliko važnih kraljevskih događaja jer je potreban svojoj supruzi Kejt Midlton, koja prolazi takođe kroz proces lečenja raka.

 

Međutim, dodatni izvori su mišljenja da između Čarlsa i Vilijama postoje neki dodatni problemi, koji su van zdravstvenih kriza u porodici. Ako je verovatni onom što navode, kralj ima utisak da Vilijam nije spreman da preuzme tron.

 

- Čarls zna koliki je pritisak biti monarh, i jednostavno nije siguran da je Vilijam spreman da zauzme njegovo mesto - otkrio je treći insajder, napominjući da se Vilijam "trenutno suočava sa katastrofom u odnosima s javnošću".

 

Nakon ovakvih pisanja čini se da je budućnost monarhije na "klimavim nogama", a čak je i kraljica Kamila frustrirana zbog pogoršanja Čarlsovog zdravstvenog stanja.

 

* Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

 

 

makonda-tracker