muzička porodica

U javnosti nisu govorili jedno o drugom: Znate li koji jugoslovenski pevač je otac Sajsi MC?

7

Sajsi MC je jedna od najpopularnijih domaćih reperki, a njen otac proslavio se u drugom muzičkom žanru.

Ivana Rašić, poznata kao Sajsi MC, potiče iz muzičke porodice
Ivana Rašić, poznata kao Sajsi MC, potiče iz muzičke porodicefoto: Damir Dervišagić

Ivana Rašić, poznatija kao Sajsi MC, ovih dana je u centru medijske pažnje, nakon što je kao deo stručnog žirija učestvovla u odabiru srpskog predstavnika na ovogodišnjoj Evroviziji, koja će se održati u Malmeu.

 

Naime, Sajsi nije dala nijedan bod Anđeli Ignjatović Breskvici i njenoj pesmi "Gnezdo orlovo", što je mnoge ljubitelje ove pesme iznenadilo, te se na društvenim mrežama već danima vode razne rasprave.

 

Ipak, ne samo što je Sajsi veoma talentovana i ima sjajnu muzičku karijeru, ona ujedno i potiče iz muzičke porodice. Dok je njena pet godina sestra mlađa Tijana ranije svirala klavir i sarađuje sa sestrom na njenim pesmama, njen otac nam je dobro poznat još iz vremena sedamdesetih godina prošlog veka.

 

Ko je otac Sajsi MC?

 

Šarmantna reperka ćerka je, naime, prvog pevača legendarne grupe Generacija 5, Jovana Rašića, koji je bio član originalnog sastava benda davne 1977. godine.

 

Ipak, već krajem decenije, on je napustio ovu grupu, a na mestu pevača nasledio ga je Goran Milošević, koji je kasnije stekao ogromnu slavu.

 

Jovan Rašić, inače Zaječarac, odlučio je da je njegov životni put stomatologija, a ovim poslom bavio se sve do penzionerskih dana.

 

Jovan Rašić
Jovan Rašićfoto: Youtube Printscreen

 

Muzici, svojoj prvoj i velikoj ljubavi, vraćao se povremeno, a pre nekoliko godina je nastupio u emisiji "Nikad nije kasno". Više puta bio je član žirija zaječarske Gitarijade.

 

Kada je nastupio u emisiji "Nikad nije kasno", Đorđe David je, kao tadašnji član žirija, bio na velikim mukama.

 

– To je jedno od najneugodnijih iskustava u mom životu. Znate, ja sam vaspitavan da poštujem autoritete i bogate biografije i onda dođem u situaciju da me Žika pozove u emisiju, da budem u žiriju i na snimanju mi kaže ko su takmičari i pročita mi ime Jovan Rašić. Odmah sam ga pitao „Da li je moguće da si mi ovo napravio? Da ja budem u žiriju i ocenjujemo da li Jovan dobro peva“. To je najgora stvar koju sam mogao da doživim jer Rašić je za mene muzička veličina, neko ko peva „Daj, daj, istinu mi daj“, pesmu koja je „Generaciju 5“ probila – prisetio se jednom prilikom Đorđe svog susreta sa tadašnjim kandidatom i priznao da je bio čest gost u Rašićevom domu.

 

* Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

 

Bonus video

Saveti Sajsi MC budućim majkama

 

makonda-tracker