progovorila

O čemu zapravo govori "Gnezdo orlovo"? Breskvica objasnila kako je nastala pesma o kojoj bruji region

3

Mlada pevačica podigla je mnogo prašine numerom kojom će se predstaviti na Pesmi za Evroviziju, a sada se osvrnula na reakcije

Anđela Ignjatović Breskvica nastupiće na PZE
Anđela Ignjatović Breskvica nastupiće na PZEfoto: Antonio Ahel/ATAImages

Zahuktava se borba za mesto predstavnika Srbije na Evroviziji, koja se ove godine održava u Malmeu, a dok čekamo da se učesnici takmičenja predstave na festivalu Pesma za Evroviziju pojavilo se mnogo buke oko nekih od pesama.


Među njima prednjači "Gnezdo orlovo", koju izvodi Anđela Ignjatović Breskvica, a etno pesmu netipičnu za njen uobičajeni stil optužuju da "poziva na etničko čišćenje Albanaca na Kosovu".


Breskvica je sada konačno odlučila da odgovori na ove komentare, a najpre je istakla da nije očekivala da će reakcije biti takve kakve jesu.

Očekivala sam da će pesma imati dosta pregleda, ali ovakve komentare nisam. Mislim da ljudi dugo nisu čuli jednu ovakvu srpsku pesmu – rekla je pevačica u emisiji Kec na jedanaest, na K1.


Ona je napomenula da veruje da je važno da pesma kojom se jedna država predstavlja nosi njen pečat.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by BRESKVICA (@brrrreskvica)


Nije bilo unapred planirano da se prijavimo za ovo takmičenje, jer nismo imali odgovarajuću pesmu. Verujem da je ključno za ovakva takmičenja da pesma ne samo predstavlja svoju zemlju na pravi način, već i nosi određeni pečat te zemlje. Do sada nisam eksperimentisala s ovakvim žanrom.

 

Jednog dana me je pozvao Heni i rekao da ima pesmu koju niko drugi ne bi prihvatio, ali da bih je ja verovatno želela. Neki možda sumnjaju u kvalitet, ali ja sam spremna da dokažem suprotno – objasnila je.


Kako Breskvica kaže, ne dotiču je komentari i objasnila je o čemu zapravo govori "Gnezdo orlovo".

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by BRESKVICA (@brrrreskvica)


Kada smo stvarali ovu pesmu kao članovi Generacije Z, želeli smo da je predstavimo kao epsku borbu između dobra i zla. Naša namera je bila da istaknemo ideju da dobro uvek pobedi na kraju, kao i da ono ima snagu da obnovi sve što je zlo srušilo – ističe pevačica.
 

BONUS VIDEO

Breskvica se slika sa fanovima

 

makonda-tracker