neko buket, neko bogatstvo

Megan dobila 15 PUTA SKUPLJI dar nego Kejt: Šta prinčevi u kraljevskoj porodici poklanjaju ženama nakon rođenja deteta?

0

Članovi britanske kraljevske porodice su široke ruke kada je u pitanju izbor nakita za svoje druge polovine, a najvelikodušniji je princ Hari, vojvoda od Saseksa

Kejt Midlton i Megan Markl na jednom teniskom meču
Kejt Midlton i Megan Markl na jednom teniskom mečufoto: Paul Marriott / Alamy / Alamy / Profimedia

Kejt Midlton, princeza od Velsa, i Megan Markl, vojvotkinja od Saseksa, možda su na neki način rivalke u javnosti, ali kada je reč o kolekciji nakita kojom raspolažu, jasno je da buduća kraljica ima pozamašniju zbirku minđuša, tijara, prstenja, narukvica... I, uz to, slobodno se služi kraljevskim nakitom.


Ipak, kada su u pitanju pokloni koje su dobile nakon što su donele na svet male prinčeve i princeze, princ Hari, suprug Megan Markl, bio je šire ruke nego njegov stariji brat princ Vilijam.


Kako je pisao britanski Mirror, Kejt je od Vilijama nakon rođenja njihovog sina Džordža dobila prsten od belog zlata koji je koštao 1.400 funti.

S druge strane, Megan je nakon rođenja Arčija od Harija dobila prsten od belog i žutog zlata, sa safirom od 0,94 karata, koji potpisuje dizajnerka luksuznog nakita Džesika Mekormak i koji je koštao čak 15.000 funti.


Nije poznato šta su ove kraljevske snahe dobile nakon rođenja ostale dece.

 

Megan Markl i princ Hari nakon rođenja sina Arčija
Megan Markl i princ Hari nakon rođenja sina Arčijafoto: Dominic Lipinski / AFP / Profimedia

Što se tiče Vilijamovog i Harijevog oca kralja Čarlsa III, on je supruzi princezi Dajani nakon što je donela na svet njihovog prvog sina dao personalizovan dar. U pitanju je zlatni privezak s ugraviranim Vilijamovim imenom, i to Čarlsovim rukopisom, a Dajana ga je nosila stalno iza zatvorenih vrata, dok je u javnosti viđena s njim samo jednom, na polo meču u Vindzoru iste godine.

 

Kralj Čarls III tokom braka s pokojnom princezom Dajanom
Kralj Čarls III tokom braka s pokojnom princezom Dajanomfoto: EPA-EFE/LASZLO VARGA

To je, inače, na neki način postala tradicija u porodici, pa je i Kejt Midlton od svoje sestre Pipe nakon što je rodila Džordža dobila zlatni privezak s njegovim imenom i prvim slovom Vilijamovog imena. Nakon što je rodila i ćerku Šarlot i sina Luija, Kejt je više puta viđena kako nosi oglicu s priveskom na kom su ispisani inicijali sve njene dece.


Nakon što je Čarls došao na svet, njegova majka kraljica Elizabeta od supruga princa Filipa dobila je buket crvenih ruža i karanfila, a nije poznato da li je to pratio i neki komad nakita, iako se zna da je vojvoda od Edinburga obasipao suprugu broševima i drugim skupocenim detaljima.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by @thewindsorsfamily

 

* Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

 

BONUS VIDEO

Govor tela princa Harija i Megan Markl

 

makonda-tracker