čeka se reakcija

Princ Hari i Megan KRŠE ZAKON da bi se reklamirali? Situacija u kraljevskoj porodici preti da eskalira

1

Novo poglavlje u sukobu vojvode i vojvotkinje od Saseksa s kraljevskom porodicom ne nagoveštava da bi odnosi mogli da se poprave jer par navodno ponovo "gura prst u oko" 

Princ Hari i Megan Markl nemaju sjajan imidž u Britaniji
Princ Hari i Megan Markl nemaju sjajan imidž u Britanijifoto: BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia

Šta god da urade Megan Markl i princ Hari, vojvoda i vojvotkinja od Saseksa, reakcije u Velikoj Britaniji biće u velikom broju slučajeva negativne.


Nakon što je par stupio s funkcija viših članova britanske kraljevske porodice i u nizu ispovesti pričao o navodnom ponižavanju, rasističkim ispadima i uvredama koje su doživeli od strane Harijevih bližnjih, skoro svaki njihov potez tumači se kao loš.


Hari Megan su optuživani da žele da iskoriste status, ali da ne rade ništa konkretno, da glume žrtvu, da preteruju upoređujući se s pokojnom princezom Dajanom, da ne govore istinu o tome kako su se princ Vilijam, princeza Kejt Midlton i kralj Čarls ponašali prema njima itd.

Nakon što je par pokrenuo novi sajt, ponovo su se pojavile kritike na njihov račun, na prvom mestu jer Hari u biografiji ne navodi da je član kraljevske porodice i sin kralja Čarlsa III, zatim zbog upotrebe Meganinog grba umesto Harijevog ili makar kombinacije grbova, kao i jer je vojvotkinja navodno prekršila obećanje dato pokojnoj kraljici Elizabeti da neće koristiti ime Saseks za samopromociju.

 

Princ Hari i Megan Markl su u braku od 2018.
Princ Hari i Megan Markl su u braku od 2018.foto: Gareth Fuller/Pool / Zuma Press / Profimedia

Kontroverza u vezi sa sajtom Sussex. com se nastavlja jer nekadašnji dopisnik BBC-ja za kraljevske teme Majkl Kol tvrdi da je "nelegalno koristiti kraljevsku titulu u komercijalne svrhe".


Nezakonito je koristiti kraljevsku titulu ili ime kraljevske rezidencije kako biste prodali neki proizvod – naglasio je on u razgovoru za GB News.


Kako je istakao, kad su vojvoda i vojvotkinja od Saseksa napustili kraljevsku porodicu, bilo je jasno da nisu smeli da koriste svoju titulu.


Nije im dozvoljeno da ih koriste u komercijalne svrhe. Dakle, prilično liči na guranje prsta u oko Bakingemskoj palati i kraljevskoj porodici kada se njihov grb koristi za novi sajt, s grbom i titulom Saseks – ističe Kol.

On naglašava i da nije ispravno ponašati se kao da je Saseks Harijevo i Meganino prezime jer Hari ima svoje prezime – Mauntbaten Vindzor.

Podsetimo, nakon pokretanja sajta Sussex.com, izvor blizak paru je za MailOnline branio par rečima:


Princ Hari i Megan su vojvoda i vojvotkinja od Saseksa. To je činjenica. To je njihovo prezime i porodično ime.

 

* Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

 

BONUS VIDEO

Princ Vilijam sasvim drugačije shvata vladavinu

 

makonda-tracker