sve je otkrila mnogo kasnije

17 godina su bili u TAJNOJ ljubavnoj vezi, bila mu je muza: Neverovatan život lepotice koja je volela slavnog Italijana

0

Italijanska glumica Sandra Milo preminula je u svom domu u Rimu.

Sandra Milo i Federiko Felini
Sandra Milo i Federiko Felinifoto: EPA-EFE/ANSA/OLDPIX BLACK AND WHITE

Italijanska glumica Sandra Milo preminula je u 91. godini u Rimu, prenela je RAI televizija. Čuvena diva, rođena u Tunisu, umrla je u snu u svom domu, okružena porodicom i svojim psima, saopština je njena porodica, a prenela je televizija RAI.

 

Ćao, divo! — poslednji je pozdrav koji joj je upućeno na društvenim mrežama Bijenala u Veneciji.

 

Sandra Milo proslavila se najviše ulogom u Oskarom nagrađenom filmu Osam i po, reditelja Federika Felinija. Ostaće upamćena kao jedna od poslednjih italijanskih diva, jednako umešna i u komedijama i u dramama, i prepoznatljiva po specifičnoj boji glasa. 2021. godine dodeljena joj je prestižna nagrada David di Donatelo za postignuća u karijeri.

 

 

Sandra Milo, rođena kao Elena Salvatriće Greko u Tunisu, proslavila se pod rediteljskom palicom Antonija Pjetranđelija. Njen talenat privukao je pažnju Roberta Roselinija, Gabrijela Salvatorea i mnogih značajnih imena, a sarađivala je i sa Albertom Sordijem, Marčelom Mastrojanijem...

 

 

U Oskaru ovenčanom filmu Osam i po glumila je Karlu, ljubavnicu lika kog je igrao Mastrojani.

 

Sandra Milo bila je poznata i kao muza Federika Felinija. Felini ju je 1965. godine angažovao u filmu Juliet od the Spirits, u kom je igrala zajedno sa njegovom suprugom.

 

Ipak, gotovo dvadeset godina kasnije, Sandra Milo je u svojoj autobiografskoj knjizi Dragi Federiko otkrila kako je njihova tajna ljubavna veza trajala čak 17 godina. 

 

Sandra Milo otkrila je da je 17 godina bila u tajnoj vezi sa Felinijem
Sandra Milo otkrila je da je 17 godina bila u tajnoj vezi sa Felinijemfoto: EPA-EFE/ETTORE FERRARI

Sandra Milo je mama troje dece. 

 

 

* Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima

 

 

makonda-tracker