preminula u 47. godini

PALA JE U NESVEST kada je čula dijagnozu, ali hrabro se nadala pobedi: Tužna priča glumice koja je izgubila svoju borbu

3

Glumica iz "Mješovitog braka" i "Budve na pjenu od mora" izgubila je životnu bitku.

Ivana Mrvaljević izgubila je životnu borbu
Ivana Mrvaljević izgubila je životnu borbufoto: YOUTUBE/ TELEVIZIJA E

Crnogorska glumica, producentkinja i istaknuta umetnica Ivana Mrvaljević preminula je u 47. godini, nakon borbe sa teškom bolešću. Hrabra glumica borila se hrabro sa strašnom dijagnozom, ali na kraju je ipak podlegla bolesti i izgubila životnu bitku.

 

Ona je otvoreno pričala o svojoj borbi i time mnoge žene motivisala da se ne predaju.

 

Ko je bila Ivana Mrvaljević?

 

Ivana Mrvaljević rođena je 1976. godine na Cetinju, gde je 1999. godine završila Fakultet dramskih umetnosti u klasi Bora Stjepanovića. Bila je stalna članica ansambla Gradskog pozorišta u Podgorici,  a bila je i na funkciji direktorke Gradskog pozorišta u Podgorici.

 

Ostvarila je brojne pozorišne, filmske i televizijske uloge, među kojima i u serijama "Budva na pjenu od mora", "Mješoviti brak"...

 

Kada je saznala za svoju dijagnozu, toliko je bila šokirana da se onesvestila.

 

Jer mnogi misle kad kažete karcinom — onda to znači adio zauvek. Tako sam u početku i ja mislila, i počela sam da se pripremam za neke stvari. Onda sam saznala za ciljane terapije, načine lečenja koji se nude. I krenula sam u borbu — rekla jepovodom meseca prevencije karcinoma dojke za „Slobodnu Evropu“ Ivana Mrvaljević.

 

— I najveći strah i najveća motivacija je bila moja ćerka. Najveći strah je bio za njenu budućnost bez mene. Istovremeno je ona bila najveći motiv da se izborim. Zbog mog deteta sam smatrala da imam jedan jedini izbor – da odlučim da pobedim.

 

Ivana Mrvaljević se hrabro borila s karcinomom
Ivana Mrvaljević se hrabro borila s karcinomomfoto: YouTube/ Jelka Malović

Iako je na početku terapije odustala od glume, ubrzo joj se vratila.

 

U početku nisam mogla da igram. Ubrzo sam shvatila da je strah uticao na tu odluku. Kad sam videla da terapiju dobro podnosim i da mogu da funkcionišem i sa detetom, i svim ostalim obavezama, kazala sam sebi — pa zašto ne bih igrala? Pođem, dobijem lek, i nastavim da živim normalno. Gluma me po mnogo pitanja spašavala u životu. Mislim da se to dogodilo i sad. Igra na sceni mi je dala dodatnu snagu — govorila je Ivana.

 

Bonus video

NE SLUŠAJ TUĐA ISKUSTVA, TI MOŽEŠ BITI HEROINA SVOJE PRIČE! Hrabra Ana Dornik pomaže ženama u borbi protiv karcinoma dojke

 

 

 

makonda-tracker