bila mu je i ljubav i dželat

I dalje živi od njegovih para, ćerke ne žele da je vide: Gučijeva CRNA UDOVICA učinila je NEZAMISLIVO — i ne kaje se

0

Patricija Ređijani, udovica i vinovnik Mauricija Gučija, danas živi slobodno, uprkos svemu što se desilo.

Lejdi Gaga kao Patricija Ređijani u filmu 'Gučijevi'
Lejdi Gaga kao Patricija Ređijani u filmu "Gučijevi"foto: IMP Features/Profimedia

Film "Gučijevi" (House of Gucci) privukao je veliku pažnju 2021. godine u svetu, ali i na našim prostorima. Tada je mnogima nepoznata neverovatna priča porodice Guči postala neobično zanimljiva, a ekranizacijom je postala maltene i besmrtna. Glavnu ulogu u filmu tumačila je Lejdi Gaga, koja je iz pevačkih moda vrlo lako uplovila i u glumačke, a našla se u ulozi opasne Patricije Ređijani.

 

Patricija Ređijani danas je poznata mnogima i kao Crna udovica, a reč je o ženi koja je naručila ubistvo supruga Mauricija Gučija. Nakon odgledanog filma, mnogi su se zapitali gde je danas žena koja nije htela svog bivšeg supruga da više vidi među živima.

 

Ona danas ima 75 godina i na slobodi je, a njen suprug od 1995. godine počiva pod zemljom...

 

Ko je Patricija Ređijani, Gučijeva "Crna udovica"?

 

Patricija je rođena na severu Italije, gde je odrastala u siromašnoj porodici i nikada nije upoznala pravog oca. Kad joj je bilo 12 godina, njena majka udala se za Ferdinanda Ređijanija. Mauricija je upoznala sa svega 22 godine na jednoj zabavi, a dve godine kasnije su se venčali i preselili u Njujork. Njegov otac isprva nije odobravao taj brak, misleći kako je zanima samo porodični novac, ali sin mu je jasno dao do znanja da je zaljubljen. Tokom braka par je dobio i dve ćerke, Alegru i Alesandru.

 

Patricija Ređijani
Patricija Ređijanifoto: EPS / Shutterstock Editorial / Profimedia

Život ovog para bio je raskošan i pun luksuza, putovali su po svetu, imali nekretnine po Europi i SAD-u i družili su se sa sebi sličnima, bogatim i slavnim osobama, poput porodice Kenedi. Nakon što je Rodolfo Guči preminuo 1983, na čelu modne kuće Guči nasledio ga je upravo Mauricio, a stvari su od tad krenule nizbrdo, piše Story.hr.

 

Mauricio Guči osamdesetih godina
Mauricio Guči osamdesetih godinafoto: EPS / Shutterstock Editorial / Profimedia

Mauricio je, prema Patricijinim rečima, prestao da sluša svoju suprugu i počeo da donosi loše poslovne odluke, zbog čega je zapao u dugove, a na kraju i morao prodati svoje udele u Gučju. Patricija mu to nikad nije oprostila. S druge strane, njemu je sve više smetala njena pohlepa, ali i bogataški neukus kojim se otvoreno razmetala i pred drugima.

Nakon što su godine proveli u Njujorku i vratili se u Milano, Guči je napravio farsu oko poslovnog puta, samo kako bi preko prijatelja poručio supruzi da je s njihovim brakom gotovo. Patricija je bila jako besna, ali i u godinama koje su usledile, i nakon razvoda, Mauricija je i dalje nazivala svojim suprugom.

 

Kada je krenula da se boji da će se Mauricio ponovo oženiti novom devojkom, te da će ostati bez novca, odlučila se da organizuje — njegovo ubistvo.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by hardtokill (@hardtokill)

 

Ubistvo Gučija

 

Uz pomoć saradnika, angažovala je Benedeta Keraula da hladnokrvno ubije njenog bivšeg supruga. Ubistvo se dogodilo 27. marta 1995. godine, a tog dana samo je jedna reč bila zapisana u dnevniku Patricije Ređijani: 'paradeisos', što je grčka reč za raj.

 

Telo Mauricija Gučija
Telo Mauricija Gučijafoto: EPS / Shutterstock Editorial / Profimedia

Patricija je bila glavna osumnjičena za ubistvo, ali sve se saznalo tek nakon par godina. Kad su je kasnije pitali zašto ona nije sama počinila ubistvo, imala je neočekivan odgovor: — Moj vid nije baš dobar, a nisam želela da promašim.

 

Posebno je bila zadovoljna da izbaci Mauricijevu devojku Paolu iz stana, a njih dvoje su planirali venčanje pre ubistva.

 

Na suđenje je Patricija došla s Gučijevom maramom oko vrata.

 

 

 

Tokom boravka u zatvoru pokušala je da se ubije, a nije ni htela da izađe iz zatvora, uz opasku da nikad u životu nije radila, pa sigurno ni sada neće početi. Na slobodi je od 2016.

 

 

Kada je izašla iz zatvora, otišla je u šoping, a danas se retko pojavljuje u javnosti. Ima svoj biznis, živi od suprugovih para i ne razgovara sa ćerkama. Najbolji prijatelj joj je njen papagaj.

 

Njeno zdravlje je takođe narušeno, a ovo je jedna od njenih poslednjih fotografija:

 

Patricija Ređijani danas
Patricija Ređijani danasfoto: IPA/claudio veneroni / SplashNews.com / Splash / Profimedia

Bonus video

Pripadnici MUP-a u Beogradu rasvetlili su krivično delo ubistvo u pokušaju

 

makonda-tracker