uvređeni i poniženi

Svet oduševljen, oni — i ne baš: Gučijevi BESNI zbog toga kako su prikazani u filmu o kome svi pričaju

0

I dok publika hrli u bioskope da pogleda novi film "Gučijevi", koji prati život i sudbinu moćne italijanske porodice, prava porodica Guči — negoduje.

foto: IMP Features/Profimedia
foto: IMP Features/Profimedia

Film "Gučijevi" (House of Gucci) doživeo je premijere u svetskim metropolama, pa i kod nas, ali naslednici osnivača ove modne kuće javno ističu koliko su nezadovoljni prikazom svoje porodice u filmu.

 

 

Ovaj film počiva na priči Mauricija Gučija i Patricije Ređijani, kao i na knjizi Sare Gej Forden (Kuća Gučijevih: Senzacionalna priča o ubistvu, ludilu, glamuru i pohlepi). Glavne uloge su odglumili Lejdi Gaga i Adam Drajver, a u filmu je prikazana njihova turbulentna ljubavna priča koja se pretvara u, najblaže rečeno, ljutu borbu. Mada se u filmu ističe da se prati istinita priča, Gučijevi se na slažu s tim.

 

1 / 9 Foto: Profimedia

 

Italijanska agencija ANSA objavila je kako je porodica Guči ljuta i nezadovoljna filmom, te da ovu filmsku dramu smatraju "netačnom i uvredljivom". Oni tvrde da su događaji prikazani netačno; Patricija Ređijani osuđena je na zatvorsku kaznu zbog naručivanja ubistva bivšeg supruga Mauricija Gučija, a porodici, navodno, smeta što je prikazana "kao žrtva koja preživljava u industriji kojoj vladaju muškarci".

 

 

Gučijevi napominju da su i osamdesetih godina žene imale visoke pozicije u toj firmi. Takođe, oni su nezadovoljni kako je Lejdi Gaga odglumila Patriciju, a ni time kako ju je opisivala u javnosti. Osim toga, produkcija se nije, navodno, ni konsultovala sa porodicom, a navodi se da smatraju da su prikazani kao "lopovi, bezobzirni i neznalice". 

 

Porodica Guči zadržava pravo da pokrene tužbu da bi zaštitili svoj imidž, ali još uvek to nisu učinili!

 

 

makonda-tracker