život u paklu

Zdrava je živela kao na ivici smrti, a sve se završilo – UBISTVOM: Ispovest devojke o kojoj ovih dana priča ceo svet

0

Iako je bila potpuno zdrava, Džipsi je živela kao da ima leukemiju, mišićnu distrofiju i mnoge druge bolesti, operisana je bezbroj puta, bespotrebno koristila mnogo lekova, invalidska kolica i sondu za hranjenje

Džipsi Rouz Blančard s majkom Di Di
Džipsi Rouz Blančard s majkom Di Difoto: A&E/Youtube Printscreen

Proteklih dana, jedno od najčešće pominjanih imena na društvenim mrežama u Americi, ali i širom sveta, bilo je – Džipsi Rouz Blančard.


Nakon osam godina u zatvoru, na koji je osuđena nakon što je organizovala ubistvo svoje majke Di Di u junu 2015, ona se 28. decembra 2023. godine našla na slobodi, a njen izlazak iz zatvora dočekala su podeljena mišljenja.


Dok mnogi veruju da je osam godina premalo za planiranje ubistva, mnogo je onih koji podsećaju da je Džipsi Rouz bila žrtva svoje majke i kroz kakav je horor prolazila od detinjstva. Kako je sama priznala za Peoplepre nekoliko dana, ona se kaje što je organizovala ubistvo svoje majke, a naglašava da je je "očajnički pokušavala da izađe iz situacije u kojoj je bila".

 

Slučaj Džipsi Rouz Blančard
Slučaj Džipsi Rouz Blančardfoto: Investigation Discovery/PLANET / Planet / Profimedia

Slučaj Džipsi Rouz Blančard


Džipsi je došla na svet u julu 1991. godine, dok je njena majka Di Di, tada 24-godišnjakinja, bila udata za Roda Blančarda, koji je u tom trenutku imao ssamo 17 godina. Međutim, malo nakon njenog rođenja, Rod je napustio Di Di, istakavši da je "shvatio da se oženio iz pogrešnih razloga". Ona ga je molila da se vrati, ali je Rod odlučio da okonča njihov brak.


Kako je Rod pričao, do trenutka kada je Džipsi imala samo tri meseca, njena majka je insistirala na tome da devojčica ima apneju prilikom spavanja i počela je da je vodi u bolnicu, gde lekari nisu uspeli da utvrde znakove ovog stanja.

 

Džipsi Rouz Blančard s majkom Di Di
Džipsi Rouz Blančard s majkom Di Difoto: A&E/Youtube Printscreen

Usledilo je još mnogo Di Dinih bizarnih tvrdnji: da njeno dete boluje od mišićne distrofije i leukemije, da ima razne poremećaje, neodređene hormonske probleme koji joj izazivaju brojne bolesti... Nakon što je sa sedam godina Džipsi zadobila manju ogrebotinu na kolenu, majka joj je nabavila invalidska kolica i rekla da su lekari objasnili da će morati da ih koristi.

Zbog svega je devojčica imala mnoge operacije i intervencije, koristila lekove, bila hospitalizovana, a njena majka uspela je da obmane brojne lekare i ubedi ih da je Džipsi sve to potrebno. Ostala je bez zuba, uklonjene su joj pljuvačne žlezde, imala je zahvate na očima, koristila čak i sondu za hranjenje... Nije išla u školu jer je Di Di godinama tvrdila da je njena ćerka zaostala i da ima mentalnu zrelost devojčice od sedam godina.

 

Džipsi Rouz Blančard od detinjstva je koristila lekove, imala bespotrebne operacije i bila hospitalizovana mnogo puta,a nije išla ni u školu
Džipsi Rouz Blančard od detinjstva je koristila lekove, imala bespotrebne operacije i bila hospitalizovana mnogo puta,a nije išla ni u školufoto: A&E/Youtube Printscreen

Iza svega je stajao Minhauzenov sindrom, psihopatološki poremećaj s kojim je Di Di živela godinama, a koji podrazumeva da osoba preuveličava, fabrikuje ili indukuje bolest kako bi dobila pažnju okoline. Uglavnom pojedinac lažira sopstvenu bolest, ali u nekim slučajevima to čini s drugima, uglavnom s decom, kako bi dobio divljenje i sažaljenje okoline kao negovatelj teško obolelog.


Očigledno sam znala da mogu da hodam i da mi nije potreban sonda za hranjenje, ali za mene je sve to bilo vrlo zbunjujuće – ispričala je sada Džipsi za People. – Kad god bih to dovela u pitanje, majka bi mi rekla da sam prethodne noći imala napad i da se ničega ne sećam. Uvek je postojao izgovor.


Kada je ušla u puberetet i pokazala buntovnu crtu, Džipsi je teže kontrolisana, ali ipak kontrolisana, a majka je nastavila da je zlostavlja.

 

Džipsi Rouz Blančard
Džipsi Rouz Blančardfoto: A&E/Youtube Printscreen

Pokušavala sam da imam poštovanja, ali je nekad bilo teško. Nazivala me je k****m, dr***m.... – prisetila se ona i dodala da ju je majka udarala da bi je naterala da radi šta ona želi.


To je slično vezama u kojima postoji nasilje u porodici. Dok sarađuješ, sve je u redu. Čim se pobuniš, to je loše – rekla je Džipsi, koja je pokušala da pobegne od kuće 2011. godine s jednim dečkom, ali ju je majka pronašla i ubedila ga da je njena ćerka maloletna da bi se uplašio od policije i sklonio se od nje.

U međuvremenu, Džipsi je počela da koristi internet, koji je bio njen jedini prozor u stvarni život, i tako je upoznala Nikolasa Godidžona. Njemu je ispričala svoju strašnu istinu i u šta je Di Di pretvorila njen život, u trenutku dok se spremala za operaciju grkljana, da bi mu potom tražila da ubije njenu majku da bi mogli da budu zajedno.

 

Džipsi Rouz Blančard podelila je svoju ispovest za People
Džipsi Rouz Blančard podelila je svoju ispovest za Peoplefoto: Investigation Discovery/PLANET / Planet / Profimedia

Rekao je: "Učinio bih sve što mogu da te zaštitim". Pitala sam: "Bilo šta?", a on je rekao: "Da" – kaže Džipsi.


To se i dogodilo: Nikolas je usmrtio Di Di 2015. godine, a potom su Džipsi i on otišli u njegov stan.


Nakon što su otkriveni, posle dugog i potresnog suđenja, Džipsi je osuđena na 10 godina zatvorske kazne, a Nikolas na doživotnu robiju.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Catch Up! (@catchupscoop)


U zatvoru je ona imala više veza, a 2022. godine udala se za nastavnika Rajana Andersona, kome se najviše radovala dok je iščekivala povratak na slobodu.


Zaljubljeni smo – rekla je za People.

Kako je Džipsi istakla, želela je da podeli svoju priču jer se kaje što se njen slučaj završio ubistvom majke i volela bi da spreči nekoga ko razmišlja o istom.

 

Džipsi Rouz Blančard posle hapšenja
Džipsi Rouz Blančard posle hapšenjafoto: WCSD / Splash / Profimedia

Želim da se ljudi u nasilnim odnosima ne okreću ubistvu kao rešenju – kaže ona. – Možda deluje kao da je svaki drugi put zatvoren, ali uvek neki postoji. Uradite bilo šta, ali ne i ovo.


Džipsi dodaje i da ona "još uvek voli svoju mamu".

 


Počinjem da shvatam da je to možda bilo nešto van njene kontrole, kao kod zavisnika. To mi pomaže da se nosim s onim što se dogodilo i prihvatim to – kaže ona.

 

Porodica je, inače, dočekala Džipsi Rouz uz veliko slavlje i priredila joj žurku kada je došla kući iz zatvora.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by TMZ (@tmz_tv)

 

Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

 

BONUS VIDEO

Nova misterija u slučaju koji je potresao Balkan

 

makonda-tracker