bila je prelepa

Poslednjom fotografijom naslutila je CRNU SUDBINU: Imala je 21 godinu kada ju je dečko pronašao UBIJENU NA STRAŠAN NAČIN

0

Nerešeno ubistvo sa sredine sedamdesetih nosi mnogo jezivih detalja, a povezano je sa jednako strašnom smrću.

Iv Stratford bila je deo Plejbojevog kluba i maštala je o tome da postane model
Iv Stratford bila je deo Plejbojevog kluba i maštala je o tome da postane modelfoto: Robyn Beck / AFP / Profimedia

Ubistva mladih žena koja su ostala nerešena još od sedamdesetih godina i danas intrigiraju svetsku javnost, posebno kada su u pitanju bile devojke koje su bile poznate.

 

U novom dokumentarcu autori će se baviti nizovima takvih ubistava, a među njima je i slušaj tada 21-godišnje Iv Stratford, Plejbojeve zečice, koja je ubijena u Londonu 1975. godine.

 

Iv je rođena u Dortmundu 1953. godine, a već u ranoj mladosti je pobedila na nekoliko takmičenja lepote. Sa svojim momkom, muzičarem, preselila se u London, gde su stan delili sa još dvojicom muzičara, a sa svega 19 godina, počela je da radi kao zečica Plejboj klubu.

Bila je poznata i kao Eva fon Blok Zečica Ava, a sanjala je o tome da postane model. Nekollko dana pre nego što je ubijena, Eva je pozirala za naslovnu stranu Mejfera, nakon čega je suspendovana iz svog kluba, zbog kršenja ugovora, s obzirom na to da je sarađivala s konkurentima.

 

Kako se rekla njena menadžerka, nije bila uzrujana, jer je razumela zbog čega se to desilo, ali kako je htela da se bavi modelingom, smatrala je da je to logičan naredni korak na putu ka svetlijoj budućnosti. Nije ni slutila koliko brzo će je sačekati jeziva smrt.

 

 

Nakon suspenzije, imala je još dve naslovnice, a na jednoj od njih morala je da izgleda prestrašeno dok joj je pod grlom stajao nož, pošto je u pitanju bila naslovnica jedne kriminalističke knjige.

 

U martu 1975. godine, Iv je pronađena mrtva. Imala je 21 godinu, a pronašao ju je njen dečko.

 

Grkljan joj je prerezan između osam i dvanaest puta, dok su joj vrat i lice bili teško osakaćeni. Nije bilo znakova nasilnog ulaska niti tragova borbe.

Žene koje su živele u stanu ispod njenog svedočile su da su čule muški i ženski glas u, naizgled, mirnom razgovoru. Posle se čuo udarac i koraci.

 

Ivin dečko je pronašao njeno telo manje od sat vremena kasnije.

 

 

Ovaj slučaj je 30 godina kasnije povezan s ubistvom 16-godišnje učenice Lin Vidon, koja je napadnuta, udarena po glavi i silovana u blizini svoje kuće u Londonu. Pronađena je sledećeg jutra, teško povređena, ali bila je živa. Nakon nedelju dana, preminula je u bolnici, a isti DNK pronađen je na oba mesta zločina. Ipak, misterija ubistava i dalje je nerešena.

 

Bonus video

"LEKARKA GREŠKOM USMRTILA ČOVEKA, A ONDA NA SUDU REKLA DA BI TO PONOVILA!" Advokat otkrila: Evo koliko joj je trajala robija

 

makonda-tracker