poznati dizajner - ženomrzac

Odbijao da dizajnira odeću veću od XS, govorio GNUSNE stvari: Ovog kreatora dame obožavaju, a ne znaju da ih je — MRZEO

1

Poznatio je da je Karl mrzeo roze boju. Na Met gali posvećenoj Karlu Lagefildu 2023. pojavilo se 12 poznatih ličnosti u pink toaletama, pogledajte zašto. 

Karl Lagerfeld i model
Karl Lagerfeld i modelfoto: Guy Marineau / Starface / Profimedia

Nakon smrti svo svoje bogatstvo ostavio je mački Čupet. Poznati nemački dizajner Karl Oto Lagerfeld, počeo je svoju karijeru 1950. godine. Radio je za neke od najvećih svetskih brendova - Fendi, Chloé, Balmain... 

 

Svetsku slavu je stekao radivši kao kreativni direktor za Šanel od 1982. godine, koja je tada, po mišljenju mnogih, bila osuđena na propast zbog smrti voljene dizajnerke Koko Šanel

 

Lagerfeld je uspeo da spasi ovaj brend i da od njega napravio veliki hit. Dizajnirao je poznati logo "CC" i može se reći da je on razlog zašto danas znamo šta je Šanel

 

Međutim, ono što se retko priča o njemu jeste sa je mrzeo žene. Smatrao je žene sa oblinama debelim. Jednom prilikom se obratio Lani Del Rej i rako da je - malo previše debela. 

 

 

Tokom svoje karijere, Lagerfeld je bio prilično otvoren po pitanju svog prezira prema ženama koje su veće od tipične veličine modela na pisti, koja se smatra brojem xxs ili xs. Odbijao je da pravi odeću u većim brojevima jer nije želeo da njegov brend nose "debeli" ljudi.

 

- Niko ne želi da vidi žene sa oblinama - govorio je Lagerfeld.

 

Takođe, bio je veliki protivnik #MeToo pokreta za podizanje svesti o seksualnom uznemiravanju i zlostavljanju žena na radnom mestu.

 

Nemački dizajnet, Karl Lagerfeld
Nemački dizajnet, Karl Lagerfeldfoto: Matthias Lüdecke / akg-images / Profimedia

 

- Ako ne želite da vam se skidaju pantalone, nemojte postati model! Pridružite se ženskom manastiru, za vas će uvek biti mesta tamo - rekao je Lagerfeld, piše Vox

 

Poznat je Lagerfeldov stav o roze boji - Misli roze, ali nemoj da je nosiš - govorio je ovaj dizajner. Smatrao je da roze boja ne može nikome lepo da stoji. Tako se na Met gali 2023. našlo 12 poznatih ličnosti u haljinama i odelima baš ove boje u znak (ne)poštovanja prema dizajneru. 

 

1 / 12 Foto: Photo Image Press / Zuma Press / Profimedia

 

* Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

 

BONUS VIDEO 

Modna revija u Nišu

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

makonda-tracker