JEDNO JE BILO PRESUDNO...

SRCE JOJ SE STEZALO, NIJE KRILA ODBOJNOST: Tužna priča o tome zašto princeza Dajana NIKADA nije želela da nosi ― ŠANEL

0

Princeza Dajana, neponovljiva ledi Di, i dan-danas važi za modnu ikonu, uprkos tome što je prošlo pune 23 godine od njene smrti.

foto: Profimedia
foto: Profimedia

Veliku pažnju privukao je film "Spenser" posvećen Dajani, a čiji lik će odglumiti Kristen Stjuart. Ipak, izbor kostima za Kristen mnogima je zasmetao.

 

Na prvi pogled, sve je u redu, glumica nosi crveni kaput sa potpisom modne kuće Šanel, a u pitanju je asocijacija na Dajanin stajling sa božićne mise 1993. godine, kada je već razmatrala razvod od princa Čarlsa.

 

 

Osim toga, Kristen je i ambasadorka Šanela, te izbor na prvi pogled ne čudi. Međutim, Šanel nije pravi izbor za princezu Dajanu iz važnog razloga. Ona je imala jako komplikovan odnos sa tim brendom i modnom kućom.

 

Iako je Dajana nosila garderobu sa potpisom kuća Versaće ili DiorŠanel je počela da nosi tek kada su osamdesete bile na izmaku, a to je radila retko. Nisu problem ni modeli; zapravo, Dajani su se jako dopadali modeli koje je dizajnirao Karl Lagerfeld.

 

1 / 12 Foto: UPPA/Photoshot / Avalon / Profimedia

 

Problem je bio ― logo.

 

U dokumentarcu "Diana: In Her Own Words" može se čuti kako se Dajana priseća momenta kada je na rukavima supruga Čarlsa ugledala manžetne u obliku duplog slova C, što je logotop kuće Šanel.

 

"Pitala sam ga: 'To si dobio od Kamile, zar ne?', a on je odgovorio: 'Da, u čemu je problem? To je samo poklon od prijateljice.' Oh, kako smo se tada posvađali. Ljubomora, čista ljubomora. I bila je dobra ideja, to sa dva C, ali ne tako pametna", ispričala je Dajana.

 

Čarls i Kamila prepoznali su prva slova svojih imena u isprepletanim slovima C, što je prvenstveno oznaka za prvo slovo imena i prezimena Koko Šanel. Ipak, Dajani je brend Šanel uvek ostao mrzak zbog ovoga.

 

"To su Kamila i Čarls, znaš?", rekla je jednom svom stilisti, kako piše britanski Telegraf.

 

Tek devedesetih godina krenula je odvažno da nosi kostime sa logoom koji je ranije bio tako odbojan za nju...

 

 

makonda-tracker