zna se ko je broj 1

Da su čuli OVU PRIČU, ne bi se smejali: Dikaprio dobio šansu da imenuje novu vrstu zmije i zbog odluke je IZVRNUT RUGLU

0

Možda godinama ljubi najlepše žene koje hodaju planetom, ali za glumca Leonarda Dikaprija postoji samo jedna beskrajna ljubav u životu

Leonardo Dikaprio veliki je borac za zaštitu prirode
Leonardo Dikaprio veliki je borac za zaštitu prirodefoto: EPA-EFE/FRANCK ROBICHON

Holivudski glumac i proslavljeni oskarovac Leonardo Dikaprio spada u poznate ličnosti koje su posvećene očuvanju prirode i zaštiti ugroženih vrsta, zbog čega je proteklih godina učestvovao u velikom broju akcija.


Dok njegove kolege koriste društvene mreže za samopromociju, Dikaprio je Instagram otvorio isključivo kako bi širio poruke o zaštiti prirode i podigao svest javnosti o problemima s kojima se Zemlja i biodiverzitet suočavaju.


Zbog toga mu je pripala posebna čast – da imenuje novootkrivenu vrstu zmije koja živi u gustim i nedovoljno istraženim džunglama na obali Tihog okeana u Kolumbiji i severno od Paname.


Za Lea nije bilo mnogo dileme, te je novu vrstu nazvao po svojoj majci Irmelin Indenbirken, pa je da svet prirode bogatiji za vrstu Sibon irmelindicaprioae.

Bez sumnje je u pitanju gest koji bi dirnuo svaku majku, ali se na mrežama mogu pročitati negativni komentari o Leonardu Dikapriju posle ovog poteza iz razloga što on spada u jednog od najpoznatijih "maminih sinova" u Holivudu.

 

Dikaprio je rođen u Los Anđelesu 1974. godine, a njegov otac Džordž Dikaprio ostavio je majku i Lea godinu dana nakon njegovog rođenja jer se zaljubio u drugu ženu.

 

Leonardo Dikaprio često za pratnju na crvenom tepihu bira majku Irmelin
Leonardo Dikaprio često za pratnju na crvenom tepihu bira majku Irmelinfoto: EPA/JENS KALAENE

On, ipak, nije želeo da potpuno napusti život svog sina, te su Džordžova ljubavnica i njihov sin Adam Farar i Leo i njegova majka Irmelin živeli u susednim kućama i delili dvorište. Ipak, kako je njegova mama menjala poslove, Leo i Irmelin počeli su da se sele i jedno drugom bili najveća, a često i jedina podrška u životu.


Zato nije iznenađujuće što je Dikaprio veoma vezan za majku i, uprkos tome što ga prati imidž "mamaroša", radije na svečane događaje vodi nju nego manekenke s kojim je u vezama, a iskoristi i svaku priliku da joj jse zahvali za sve što je učinila za njega.


Kako je jednom ispričao, kada je imao samo 12 godina, jednog dana je rekao da želi da bude glumac, a majka je istog trenutka sve podredila tome da on svoju želju i ostvari.

 

Leonardo Dikaprio često za pratnju na crvenom tepihu bira majku Irmelin
Leonardo Dikaprio često za pratnju na crvenom tepihu bira majku Irmelinfoto: Hutchins/face to face / Kathy Hutchins / Profimedia

Ona je podržavala klinca koji je sa 12 godina rekao: "Hoću da budem glumac", što je smešno. Vozila me je na sve audicije. Ona je jedini razlog što mogu da radim ovo što radim – rekao je Leo jednom prilikom.


Nakon što je 2016. godine osvojio nagradu BAFTA za ulogu u filmu "Povratnik", još jednom je naglasio da sve u životu duguje Irmelin Indenbirken Dikaprio.


Ne bih stajao ovde da nema te osobe – rekao je glumac. – Nisam odrastao u privilegovanim uslovima. Odrastao sam u vrlo nezgodnom kraju u istočnom Los Anđelesu... Ova žena me je vozila tri sata dnevno u udaljenu školu da bi mi dala drugačiju priliku.

 

Irmelin Indenbirken Dikaprio najvažnija je žena u životu svog sina Leonarda
Irmelin Indenbirken Dikaprio najvažnija je žena u životu svog sina Leonardafoto: Dee Cercone / Everett / Profimedia

Iako ne može dovoljno da joj se zahvali za sve, Dikaprio daje sve od sebe da usreći majku, pa joj je 2021. godine kupio kuću od 7,1 miliona dolara u Los Anđelesu, a vodi je na sve važne događaje kojima ima čast da prisustvuje.

 

 

makonda-tracker