kultna scena srpskog filma

Pričalo se da 30 GODINA nisu razgovarali: Istina o odnosu Seke Sablić i Bore Todorovića nakon čuvene scene "Maratonaca"

0

Jelisaveta Sablić i Bora Todorović zajedno su snimili kultnu scenu domaće kinematografije, ali šuškalo se da zbog nje decenijama nisu pričali...

seka sabliić i bora todorović u 'maratoncima' početkom osamdesetih
seka sabliić i bora todorović u "maratoncima" početkom osamdesetihfoto: Youtube Printscreen

Čuveni film "Maratonci trče počasni krug" iz 1982. važi za jedan od legendarnijih u domaćoj kinematografiji, a i decenijama kasnije rado je gledan među svim generacijama, i onim koje ga pamte iz tog vremena, i kod ovih mlađih. 

 

Nakon smrti proslavljene glumice Melite Bihali, mnogi pričaju o ovom filmu, a kada se on pominje, malo ko se ne bi prisetio kadrova u kojima Kristina (Seka Sablić) i Đenka (Bora Todorović) vode ljubav pored jezera.

 

Seka Sablić jednom prilikom je ispričala kako je izgledalo snimanje ove čuvene scene...

 

Nije mi bilo neprijatno da sa Borom snimim tu scenu seksa, naprotiv, uradili smo je sa lakoćom! U to vreme mnoge moje kolege uveliko su snimale erotske scene u kojima su bili goli i vodili ljubav. Radili su to potpuno uverljivo, tako da ni nama dvoma uopšte nije bilo neprijatno da i sami odglumimo tako nešto ― kaže glumica.

 

Pre scene vođenja ljubavi, Seka pliva u jezeru dok je Bora sa obale snima i govori joj: "Kupačice moja".

 

karijeru bore todorovića obeležila je uloga đenke
karijeru bore todorovića obeležila je uloga đenkefoto: Damir Dervišagić

Legendarna glumica otkriva da je prehlađena snimala te kadrove.

 

― Bila sam mnogo bolesna u trenutku kada smo radili tu scenu pored jezera i u vodi. Posle snimanja sam završila u bolnici ― rekla je Seka, pisao je Hit.

 

Seka se osvrnula i na priče da Bora i ona zbog te iste scene 30 godina nisu razgovarali!

 

Kako se dugo u glumačkom svetu prepričavao trač kako se navodno Todorović u "Maratoncima" malo zaigrao i uživeo u akciju sa svojom koleginicom, šuškalo se da njih dvoje decenijama nisu razgovarali, a Seka je otkrila šta je zaista istina.

 

seki sablić je teško palo kada ju je srđan žika todorović upitao za istinu o odnosu s borom
seki sablić je teško palo kada ju je srđan žika todorović upitao za istinu o odnosu s boromfoto: Marina Lopičić

― Najteže mi je palo kada me je Borin sin Žika pitao da li je istina da sam zbog toga bila ljuta na njegovog oca. Odgovorila sam mu da se na Boru nikada nisam naljutila. Naprotiv, nas dvoje smo baš bili bliski. Jedno vreme smo se zajedno sa Gagom Nikolićem zajedno provodili na brodu na Savi. Normalno je da se tokom života ljudi u nekom trenutku malo razdvoje i da svako ode na svoju stranu, zbog porodice, posla ili čega već. To se desilo i sa mnom i Borom, ali nikada nismo bili u svađi.

 

Bonus video

Tajne filma Maratonci trče počasni krug:

 

makonda-tracker