(foto)

Ona — NAJLEPŠA glumica, on — REŠEN DA JE OSVOJI: 30 godina DIVNA stara fotografija Uliksa Fehmijua i Snežane Bogdanović

1

Snežana Bogdanović i Uliks Fehmiju jedan su od najskladnijih glumačkih parova

Snežana Bogdanović i Uliks Fehmiju jedan su od najskladnijih parova
Snežana Bogdanović i Uliks Fehmiju jedan su od najskladnijih parovafoto: Antonio Ahel/ATAImages

Nova serija „Poziv“ već je i te kako zaintrigirala gledaoce, a u njoj glavnu ulogu tumači proslavljena glumica Mirjana Joković, koja živi i radi u Los Anđelesu, a posle 15 godina ponovo igra u nekom domaćem ostvarenju.

 

Pored Mirjane i mnogih slavnih imena iz sveta glume, uloge tumači i čuveni dvojac, jedan od najlepših i najuspešnijih domaćih parova, Uliks Fehmiju i Snežana Bogdanović, čija kruna ljubavi je ćerka Nika.

 

Njih dvoje već decenijama žive svoju ljubavnu bajku, koja je započela davnih devedesetih godina prošlog veka. Premda je Uliks Fehmiju, sin Bekima Fehmiuja i Branke Petrić, tada važio za jednog od najpoželjnijih mladića Beograda, samo je jedna žena uspela da mu ukrade srce za ceo život.

Na vrhuncu popularnosti, Uliks je upoznao ništa manje uspešnu koleginicu Snežanu Bogdanović, oženio se i sa njom preselio u Njujork, a 1995. dobili su ćerku Niku.

 

Njih je spojila predstava "Zapali me", mada je Uliks zapravo prihvatio ulogu u njoj kako bi se Snežani približio.

 

1 / 7 Foto: Antonio Ahel/ATAImages

 

Upoznavanje sa Snežanom Uliks je dočarao kroz anegdotu koja se desila njegovom ocu, čuvenom glumcu Bekimu Fehmijuu.

 

Jedna od glumica sa kojom je oduvek sanjao da radi bila je Ava Gardner. Sredinom sedamdesetih pozvao ga je agent iz Rima i rekao mu da ima scenario za njega. Kada je čuo da igra Ava, odgovorio je: „U redu, prihvatam. Ako ona igra, ja radim.“ Nije želeo ni da vidi scenario.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Snezana Bogdanovic (@snezib)

 

‒ Snežana je bila moja Ava Gardner. I ja sam ulogu prihvatio ne čitajući scenario, a kada sam dobio tekst i shvatio da igram Larija, njenog prijatelja, a ne glavnog dasu, bio sam malo tužan. Posle sam uvideo da to nije loše, jer je ta situacija otvorila neke druge mogućnosti za upoznavanje i druženje ‒  ispričao je Uliks.

 

Bonus video

"MOGAO JE DA IMA KARIJERU U AMERICI NAKON ZATVORA, ALI..." Sećanje na Žarka Lauševića: Ovo su mladi glumci rekli za njega!

 

makonda-tracker