VELIČANSTVEN

Sa suprugom ga vežu NEVEROVATNE ISTORIJSKE VEZE: Napoleonov potomak sanja o monarhiji i pravo je čudo aristokratije

0

Legitimni naslednik i potomak kuće Bonaparta to prezime ne nosi, već se preziva — Napoleon!

Princ Žan Kristof
Princ Žan Kristoffoto: KCS Presse / MEGA / The Mega Agency / Profimedia

Kada su zajedničkim snagama Ridli Skot i Hoakin Finiks rekreirali život Napoleona Bonaparte, mnogi su se zapitali da li postoje i dalje naslednici slavnog vojskovođe.

 

Njegova dinastija ima viševekovnu istoriju, a zanimljivo je da njegovi potomci naginju ka tome da vrate presto; oni se nazivaju bonapartistima, a na njihovom čelu stoji princ Žan Kristof, čovek koji sanja o monarhiji.

 

Ko je Žan Kristof Bonaparta?

 

Žan Kristof Bonaparta ima 37 godina i sin je Šarla Napoleona i Beatris od Burbona i dve Sicilije, uz to i prapranećak Napoleona Bonaparte, koji nije imao direktnih legitimnih naslednika.

Bio je najpoželjniji neženja među aristokratama, što je prestao biti 2019. godine, kada se oženio groficom Olimpijom, s kojom je 2022. godine dobio sina.

 

 

Grofica Olimpija je inače i unuka Marije Luize od Austrije, koja je bila druga supruga legendarnog Napoleona.

 

Porodica živi u Londonu.

 

 

Žan Kristof  je diplomirao na Harvardu. On je jedini u poslovnom svetu koji nosi titulu Njegovo Carsko Visočanstvo, što njegov otac nije poneo, pošto se priklonio republikanistima, a potom se i razveo.

 

 

Uz to, njegov deda nije odobravao činjenicu da se on razveo i ponovo oženio "bez dozvole". 

 

Zanimlljivo je da je on objasnio zbog čega koriste prezime Napoleon umesto Bonaparta: da bi se razlikovale starije i mlađe generacijae potomaka.

 

Bonus video

"ZIMA JE TRADICIONALNI SAVEZNIK RUSKE VOJSKE OD NAPOLEONA!" General Major u penziji izneo šta bi poraz Ukrajine značio za NATO​​​​​​​

 

makonda-tracker