nije joj se dalo

Slavlje u kući prijatelja, oduzet SIMBOL PRESTIŽA: Raskošno venčanje plemkinje s 43 TITULE obeležila je PORODIČNA ZAVADA

0

Vojvotkinja od Medinačelija udala se u Španiji, ali oduzeto joj je pravo na simbol prestiža.

foto:  744/CRISTOBAL / Cordon Press / Cordon Press / Cordon Press / Profimedia
foto: 744/CRISTOBAL / Cordon Press / Cordon Press / Cordon Press / Profimedia

Španski grad Kadiz ovog vikenda bio je središte raskošnog venčanja Viktorije Elizabet od Hohenlohe Langenburga, vojvotkinje od Medinačelija, koja se udala za finansijskog savetnika Maksima Korneja. 

 

Ovom venčanju prisustvovali su brojni članovi kraljevske porodice, čitav džet-sat i aristokratija, jer mlada je zaprpavo plemkinja s najviše titula u Evropi, čak 43.

 

Mlada je stigla u crkvu u kočijama, a nosila je spektakularnu venčanicu, kako i priliči ženi koja nosi više titula od bilo koje aristokratkinje na svetu.

 

Slojevi i slojevi luksuzne tkanine s raskošnim vezom, ipak, nisu nadomestili nešto što je mnogima vizuelno falilo.

 

U pitanju su kruna i veo, koji su izostali, što nije ostalo neprimećeno. Osim toga, svadbeno slavlje održano je u kući porodičnog prijatelja!

 

Viktorija de Hohenloge Langenburg
foto: 744/CRISTOBAL / Cordon Press / Cordon Press / Cordon Press / Profimedia

Naime, razlog za to leži u porodičnoj svađi koja je zavadile Špance.

To je sprečava da koristi bilo koju od kraljevskih rezidencija, na koje bi inače imala pravo, ali i da se nosi nakit iz porodičnog nasleđa.

 

Princeza Viktorija je postala 2016. godine 20. vojvotkinja od Medinačelija, posle smrti oca, koji je nasledio titulu od svoje bake. 

 

 

Princeza Viktorija je dobila pristup brojnim rezidencijama širom Španije, zbirku umetnina, nakita... Ipak, njen praujak je izbacio svoje nećake i pranećake iz fondacije Kuće Medinačelija, čime je njoj zabranjeno da pristupi svoj nasleđu.

 

Nakon što je umrla Viktorija Eugenija, 2013. godine, u testamentu je navedeno da njena deca i unuci moraju dobiti položaje u upravnom odboru fondacije, a time su praujaka pobedili na sudu. Ipak, pošto je uložena žalba na presudu, postupak i dalje traje, pa princeza Viktorija još uvek nema pravo na nasleđe.

 

Bonus video

Kako napraviti frizuru kao princeza

 

makonda-tracker