neverovatnije od filma

Priča o ženi koja je GODINAMA krila ljubavnika u kući: Muž i momci ga nisu primetili, a sve je zakomplikovalo –UBISTVO

0

Uprkos tome što je imala ispunjen ljubavni život, jedna žena je godinama uspevala da skriva još jednog muškarca. Čudnoj aferi je presudila jedna tragedija.

Ljubavnik joj je gasio ljubavnu vatru i pomagao da očisti kuću
Ljubavnik joj je gasio ljubavnu vatru i pomagao da očisti kućufoto: Tony Marturano/shutterstock

Jedan od najvećih i najbizarnijih ljubavnih trouglova u 20. veku nije holivudski, iako su nas velike zvezde navikle na komplikovane odnose. I štaviše, taj trougao menjao je jednog svog člana više puta, ali je uspevao da opstane skriven.


Vanburga Doli Osterajh bila je na početku ove čudne veze domaćica u ranim tridesetim, a bila je u braku sa Fredom Osterajhom, vlasnikom fabrike kecelja u Milvokiju. Njen suprug imao je mnogo odgovornosti i posla, zbog čega često nije bio kod kuće, a i kada bi se vratio – bio je previše pijan da obrati pažnju na nju.


Jednog vrelog jesenjeg dana 1913. godine, Dolina šivaća mašina se pokvarila. Fred joj je obećao da će joj dovesti majstora i tako je u njihov dom prvi put kročio 17-godišnji Oto Sanhuber, mladi radnik u njegovoj fabrici.

 


Kada je Oto ušao u kuću, Doli ga je dočekala u ogrtaču i samodržećim čarapama i tako je počela bizarna afera koja je trajala godinama.


Oni su najpre imali klasičnu vanbračnu avanturu. Sastajali su se u hotelima ili je Oto dolazio kod Doli dok joj je muž bio na poslu, ali su uskoro počeli da privlače pažnju komšiluka iako je susedima ova domaćica rekla da je to njen "brat protuva". Kako bi se zaštitili od tračeva, Doli je došla na ideju da se ljubavnik useli u njenu kuću, tačnije na tavan, i živi tu skriven od njenog supruga.


Kako mladić nije ima porodicu, pristao je na ovaj plan.

 

To je značilo da on ne može da napusti tavan, pa je on sve vreme provodio skrivajući se i pokušavajući da se ostvari kao pisac (i zaista u međuvremenu objavio nekoliko knjiga). Pod svetlostima sveća, pisao je o avanturi i požudi, a tokom dana je pomagao Doli da očisti kuću, spremi ručak i zadovoljavao sve njene fizičke potrebe.

 


Sve je to trajalo pet godina, nakon čega je Dolin muž rešio da proda kući i da se presele u Los Anđeles. Očekivali biste da će se stvari zakomplikovati, ali Oto i Doli su skovali plan da on krišom izađe iz kuće, smesti se na tavan njenog novog doma i da nastave po starom.


Ipak, 1922. godine, Doli i Fred su se jedne večeri posvađali. U želji da zaštiti svoju ljubavnicu, Oto se sjurio s tavana niz stepenice i u okršaju je ubio Freda. Obojica su imala po pištolj, a nije sigurno koji je od njih opalio.


Par se uspaničio i smislio kako da se izvuče: Oto je zaključao Doli u orman, odneo ključ i pištolje na tavan, a priča za policiju bila je da je u kuću ušao pljačkaš koji je ubio Freda, zaključao Doli i ukrao im dragocenosti. Policajci nisu bili uvereni do kraja, ali nisu imali dokaz da Doli laže.


Sada kada je Doli postala udovica, preselila se u novu kuću i Oto i ona ipak nisu nastavili svoju vezu javno. Umesto toga, on je nastavio da živi na tavanu, a Doli je u međuvremenu dovela u svoj dom novog dečka i uglednog advokata Hermana Šapira.

 


Kao i njen prvi muž, on je mnogo vremena provodio na poslu, pa je Doli našla i ljubavnika Roja Klamba. Oto je nastavio da živi na tavanu i da s njom ima tajnu aferu.


Ipak, ona je napravila veliku grešku: zamolila je Klamba da se reši pištolja koji je usmrtio Freda. On ga je bacio u jednu u jednu obližnju arheološku iskopinu, a Doli je potom ubedila jednog komšiju da drugi pištolj zakopa u svom dvorištu.


Nakon nekog vremena, Doli i Klamb su raskinuli, a on je potom ispričao policiji za neobičnu molbu svoje bivše devojke. Nakon što je pištolj pronađen, Doli je privedena, a zatim je i komšija iskopao onaj koji je on sakrio. Međutim, nijedno oružje policija nije mogla da poveže sa Doli jer su pištolji korodirali.

 

Dok je bila u pritvoru i čekala suđenje, Doli je zamolila Hermana Šapira, s kojim je i dalje bila u vezi, da kupi namirnice njenom skrivenom ljubavniku na tavanu i pokuca mu na vrata tavana da zna da može da izađe.

 


Očajan da popriča s još nekim, Oto je tada Šapiru ispričao sve o njihovoj bolesnoj vezi i njegovom dobrovoljnom životu na Dolinom tavanu. Šapiro ga je oterao i dao kauciju da Doli izađe na slobodu, a to što je ona sve vreme skrivala drugog muškarca u kući nije mu smetalo, te su nastavili s vezom.
Sve optužbe protiv Doli Osterajh su povučene.


Međutim, sedam godina kasnije došao je kraj veze Doli i Šapira, koji je otišao u policiju i ispričao sve što je potrebno da bi se ona i Oto optužili za ubistvo Freda Osterajha, njenog pokojnog muža.


Zbog tvrdnji ga da je ljubavnica držala kao roba, Oto je optužen za ubistvo iz nehata i potom se našao na slobodi, a Doli nije odgovarala pred zakonom.
Umrla je 1961, u 80. godini, a nadamo se da je do tad našla stabilnu vezu.

 

 

makonda-tracker