(FOTO)

Ivanu dobro znamo: Ko je i kako izgleda Nikola Žigon, tajanstveni sin Jelene i Steve?

0

Nikola i Ivana Žigon su brat i sestra, a iako ih retko viđamo u javnosti, sada su se zajedno pojavili posebnim povodom.

Ivana i Nikola Žigon na njegovoj izložbi
Ivana i Nikola Žigon na njegovoj izložbifoto: Antonio Ahel/ATAImages

Glumica Ivana Žigon jedno je od najpoznatijih imena na domaćoj javnoj sceni, a deo popularnosti nosila je i zato što je ćerka poznatog glumačkog para, Jelene i Steve Žigona, pa njen privatni život nije nepoznanica za javnost.

 

Ipak, Jelena i Stevo Žigon imali su još jedno dete, sina Nikolu, koji je manje poznato lice od Ivane, ali, ipak, vrhunski umetnik koji se apsolutno pronašao u onome što je odabrao za svoj poziv.

 

Naime, u Beogradu, u Galeriji Štab, otvorena je izlozba "Slike u e-molu" Nikole Žigona, koji je već čuveno ime u svetu umetnosti. Naime, on je diplomirao na Fakultetu likovnih umetnosti u Beogradu, a izlagao je radove širom sveta, i, zapravo, jedini u porodici koji se nije otisnuo u glumačke vode.

Nikola je rođen u Ljubljani 1958. godine, deset godina pre sestre Ivane. Nakon provedenog dela života u Ljubljani, sa roditeljima se preselio u Beograd gde je odrastao u porodičnoj kući na Senjaku.

 

Njega zanimaju crteži, videi i instalacije, te se ovim vidovima umetnosti bavi se od svoje 30. godine.

 

Kako je pisao Danas, njegove izložbe u Nemačkoj i Portugaliji su bile zapažene, a živi i stvara u Beogradu.

1 / 7 Foto: Antonio Ahel/ATAImages

Osim toga, on iza sebe do sada ima više stotina ostvarenja koja su postala deo privatnih zbirki širom sveta.

 

Na izložbi u Beogradu pojavila se i njegova sestra Ivana, i pokazala kolika mu je podrška, a ona je već isticala da je veoma ponosna na brata, baš kao što je bila i njihova majka.

 

Ivana Žigon na izložbi brata Nikole
Ivana Žigon na izložbi brata Nikolefoto: Antonio Ahel/ATAImages

Svaka Nikolina izložba za mene je događaj. U Minhenskom muzeju savremene umetnosti ima deset slika, u našem nema. I on nosi žig Žigonovih ‒ govorila je njegova majka Jelena.

 

‒ Ja sam poluslovenačkog, polucrnogorsko-srpskog porekla. Prezime Žigon vuče francuske korene. Navodno je neki Žerar Žigon, Napoleonov vojnik, ostao da živi u glavnom gradu Ilirske provincije, Ljubljani. Moja majka je po ocu od Jovanovića iz Bajine Bašte, dok je njena majka od Martinovića sa Cetinja. Bila je u srodstvu sa kraljem Nikolom, po kome sam dobio ime ‒ ispričao je u jednom intervjuu Nikola.

 

Nikola Žigon
Nikola Žigonfoto: Antonio Ahel/ATAImages

Bonus video

LIKOVI VISE NAGLAVAČKE I VRAĆAJU U POSEBNO VREME KOJE SU SVI DOŽIVELI! Izložba Aninih slika ostavlja bez daha: Umetnost ljubavi

 

makonda-tracker