fascinantno

Zavirite u porodični dom Ivane Žigon: Jedna prostorija posvećena majki, detalji na zidovima govore sve o njenom životu

0

Talentovana glumica otvorila je vrata svog doma, a njegova unutrašnjost je doslovno bogatstvo 

foto: Youtube Prinscreen / Ekskluziv
foto: Youtube Prinscreen / Ekskluziv

Poznata glumica Ivana Žigon, ćerka legendarne Jelene Žigon, doživela je u proteklom periodu razne životne drame, zbog čega se godinama nije pojavljivala u pozorištu, kao ni u javnosti. 

 

Ipak, pre oko godinu dan odlučila je da je vreme da krene dalje, a njen povratak mnogi su jedva dočekali. Prošle godine ona se nakon 10 godina pojavila na sceni „Raša Plaović“ Narodnog pozorišta, koja je zapravo njena matična kuća.

 

Od tada ne jenjava interesovanje za glumačka ostvarenja u kojima imamo priliku da je vidimo, ali i za njen privatni život. Upravo zbog toga, Ivana je odlučila da se otvori malo i pred medijima, pa je ekipu emisije "Ekskluziv" pustila u svoje dom.

 

 

Tom prilikom gledaoci su imali prilike da zavire u njen porodični dom, a bilo je tu mnogo detalja koji su oduševili sve ljubitelje i poštovaoce njenog rada i dela. 

 

Na pitanje gde je bila svih ovih godina, prelepa glumica daje iskren odgovor.

 

- Deset godina... Borila sam se na više frontova. Bilo je tu i bolesti i ozdravljenja hvala Bogu. U pozorištu me je bilo na jedan dublji način. I moj otac je bio reditelj, i njega je navelo na režiju to što 35 nije pozvan da glumi u pozorištu, nećete verovati. Od 1975. godine 2005. nije glumio u pozorištu, ne zato što on to nije hteo nego zato što ga niko nije zvao. Ali njega to nije moglo da spreči, kao ni mene - otkrila je Ivana.

 

1 / 5 Foto: Youtube Prinscreen / Ekskluziv

 

Čini se da je najveći utisak ostavilo to što je u svom nestvarno lepom domu Ivana čitavu jednu prostoriju posvetila svojoj majci Jeleni Žigon.

 

Ovde je stajala gomila stvari, nepotrebnih. Videli ste i u mnogim emisijama, otvaraju se brojni garderoberi, pa cipele... Pa koliko starih pari cipela koje tu tako stoje, koje ne znamo kada ćemo da obujemo. Baš tužno, zar ne? E, pa tako je i ovde bilo, brojne cipele koje su se skupljale i od moje mame i od mene godinama.

 

Jelena i Ivana Žigon su bile veoma bliske
Jelena i Ivana Žigon su bile veoma bliske foto: Dragan Kadić

 

- Ja sam skoro sve to podelila i pobacala, što nije bilo za deljenje, naravno, i rekla hajde, Ivana, stavi ovde ono što je vredno. Sukobi se sa svim tim stvarima na pravi način ‒ rekla je Ivana i zadovoljno pokazala kako je čitavu sobu posvetila ženi koja joj je podarila život i iza sebe ostavila neizbrisiv umetnički trag.

 

Da podsetimo, glumica Jelena Jovanović Žigon umrla je u 85 godini posle kraće bolesti 2018. godine.

 



Jelena Žigon bila je supruga glumca Steve Žigona koji je umro 2005. godine.

 

Bili su roditelji glumice Ivane Žigon i slikara Nikole. Jelena Žigon je rodjena 3. novembra 1933. godine, snimila je više od 50 igranih i 15 televizijskih filmova, među kojima "Prvi građanin male varoši", "Moja strana sveta", "Jutro", "Divlje seme", "Sudar na paralelama", "Kapetan Leši".

 


 

 

 

makonda-tracker