pogledajte

Njihovu ljubav još niko nije dostigao: Stara fotografija Jelene i Steve Žigona koja govori više od 1000 reči

0

Jelena i Stevo Žigon su proslavljeni glumački par koji je ušao u legendu domaćeg glumišta.

foto: Youtube Printscreen
foto: Youtube Printscreen

O ljubavi Jelene i Steve Žigona je pričano mnogo puta, on je bio jedan od cenjenijih glumaca koji se proslavio ulogom u kultnom serijalu Povratak otpisanih. Stevo i Jelena su se upoznali na Akademiji, kada je ona imala 17, a on 24 godine.

 

Jelena je bila studentkinja, a on asistent, a s obzirom na to da je smatrao da nije primereno da on kao asistent pokazuje ljubav prema studentkinji, Stevo joj je stalno pisao anonimna pisma. 

- U Stevu sam se zaljubila još sa 17 godina na Akademiji, gde je radio kao asistent. Od onda sam pod njegovom rediteljskom palicom - rekla je ona jednom prilikom.

 

Jelenu su mnogi nazivali srpskom Sofijom Loren, pa i ne čudi što je slavni Žigon bio opčinjen njenom lepotom. Do poslednjeg dana su bili zajedno, sa violinom je došao u njen porodični dom kako bi upoznao njene roditelje, a osam godina nakon upoznavanja Stevo i Jelena Žigon zakleli su se na večnu ljubav.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by @balkanskim.sokakom

- Oženio sam se u 31. godini, dakle kad sam u svemu bio stasao, kad sam znao šta hoću i šta treba sve da činim. Neosporno, brak sa Jelenom bio je za mene velika inspiracija, a i dobit. Njeno poreklo od Katuna i od Vasojevića Reke, uz njenu lepotu, i duše i tela, to je bila oživotvorena bajka...i ja sam toj predivnoj ženi, a i majci, mnogo zahvalan. Brak sa njom bila je moja najveća sreća - rekao je Stevo svojevremeno.

 

Iza Jelene i Steve je ostalo dvoje dece, sin Nikola koji je slikar i ćerka Ivana, koja je krenula roditeljskim stopama.

 

 

makonda-tracker