Glossy intervju

Poznata voditeljka poručuje ženama: Izgradite temelj SVOJE SREĆE, moćan osećaj je kad ste USPEŠNE, ZGODNE I BOGATE

0

Mileva Pavlović, koja od nedavno vodi emisju "Život u boji " na O2, u intervjuu za Glossy otkriva da šta je ono što je inspiriše, šta misli o današnjim ženama i mnoge druge stvari...

Mileva Pavlović
Mileva Pavlovićfoto: Milica Trnavac

Milevu Pavlović smo često viđali na malim ekranima. Ona je bila prepoznatljivo lice "Politike", "YU Info kanala", "Palme", "STB", "RTS", "3K", "Stankoma", a nakon što je prestala da se bavi tim poslom, okrenula se drugim stvarima. Mileva danas predaje na fakultetu, piše, stvara TV projekte... Od septembra ove godine vodi emisiju na O2 TV pod nazivom "Život u boji" koju možemo gledati svake subote u 9:45, a obrađuje zanimljive društvene teme.

 

Kako se osećate povodom povratka na televiziju? Da li je to bila vaša ideja i koja su vaša očekivanja od te emisije?

 

- Veoma me raduje povratak na TV ekran, a još više rad na autorskoj emisiji. Moju ideju o TV projektu u kome će se vezivati boje sa emocijama i temom, a kroz razgovor sa uglednim gostima, a sve sa zanimljivo osmišljenim prilozima, uspešno je propratio veliki tim koji realizuje emisiju i vodi društvene mreže. Uložila sam mnogo, tako da su mi očekivanja velika, tačnije, shodna kapacitetima koje posedujemo, i ja, i projekat. Ako uspem da zainteresujem gledaoca, koji će posle emisije ostati upitan na zadatu temu, smatram da sam učinila mnogo za pobedu razuma nad plastičnim spektaklom koji zaglupljuje publiku.

 

Mileva pavlović
Mileva pavlovićfoto: Privatna arhiva

Emisija se zove "Život u boji sa Milevom Pavlović", a šta za vas predstavlja taj život u boji? Da li će to možda biti naziv vaše nove knjige?

 

- Već sam poodmakla u pisanju knjige "Život u boji". Naziv je veoma inspirativan i bremenit imajući u vidu da nam je život često beo, crn ili siv, te su mi nedostajale nijanse, emocije i novi kolorit. Kao i kada bojite zidove, tako su i za boje života potrebne tehnike i znanje kojima moramo da ovladamo da bi život imao smisao, punoću i odgovarajauću emociju. Nije lako bojiti, naročito ako ste daltonista ili slepi kod očiju. A priznaćete, takvih je poprilično.

 

Tema emisije u ovu subotu će biti ortoreksija. Šta vi mislite o opednutosti zdravim životom i ishranom, a šta o današnjim lekarima, nutricionistima?

 

- Ne podnosim preterivanje. Ne prijaju mi zabrane. Ne funkcionišem pod pretnjom. Težim umerenosti, razlozima za neke postupke i kontrolisanom uživanju u životu. Cenim svaku struku, ali ujedno sklona sam sumnji kada neka profesija postane pomodarstvo. Često je to astrologija, nutricionizam, joga, vežbanja sa ličnim trenerima…Treba osluškivati svoje telo, apetit i estetiku u meri koja ne ugrožava ostale segmente života. Svaka vrsta podređivanja pod jednu aktivnost mi izami pitanje: "Čemu to?".

 

 

Mileva Pavlović
Mileva Pavlovićfoto: Milica Trnavac

Šta vam je inspiracija za pisanje i kako i na osnovu čega se opredeljujete za teme emisije?

 

- Inspiraciju crpim iz svoje filozofske upitanosti za stvari oko sebe. Pitam se često i o raznim temama, koje mi tako uleću u pero te tako nastaju blogovi, knjige i emisije. Svako pitanje ište odgovor, te tako, smatram da sam tek zagrebala problematiku dostojanstvenog življenja, sa smislom.

 

 Da li ste srećni što živite u Srbiji? Mislite li da ste ovde dovoljno cenjeni i dovoljno plaćeni i da li nameravate da ostanete ovde ili imate druge planove?

 

- Presrećna sam što živim u zemlji koja je izvor neiscrpne inspiracije i u vremenu koje je pretrpano materijalom za sve što radim i stvaram. Cenjena sam i plaćena onoliko koliko je dovoljno da moji talenti mogu doći do izražaja. Nemam planove da napuštam zemlju u kojoj živim, ali svakodnevno planiram svoja putovanja kome je početna stanica Beograd, a krajnja neka daleka i egzotična …

 

Kakav je osećaj biti uspešna žena koja dobro zarađuje u Srbiji?

 

- Biti uspešan u poslu koji volite da radite, podrazumeva da zarađujete toliko da možete sebi da priuštite radost prepuštanja odmoru i ljubavi na visokom hedonističkom nivou. Zarada nije uslov za uspešnost ali je nepogrešiv pokazatelj. Moćan osećaj je kada je žena uspešna, zgodna i bogata. Jedino tako sam mogla da ostvarim svoj životni moto: "Mogu bez tebe".

 

Da li vas ljudi odbacuju i zavide vam jer ste uspeli ono što mnogi nisu?

 

- Ako uspevate ono što drugi ne mogu, to znači da ste brži i bolji od njih, te i ne uspevate da se osvrćete da vidite ko nije završio trku, na svom putu do cilja. Ne sećam se svih koji su odustali od trke jer ih je bilo puno.

 

Šta mislite o današnjim ženama i da li imate nešto da im poručite?

 

- Današnje žene preferiraju mecene, ali ni mecene nisu ono što su nekad bile. Ovi novi sponzori imaju vek trajanja, a lenjost je neizlečiva navika. Moj savet za žene je da spoznaju sopstvene kapacitete i da na toj osnovi grade temelje sopstvene sreće. Tada će im se i drugi graditelji pridružiti.

 

 

 

makonda-tracker