Glossy INTERVJU

Lea Kiš: Moj muž izgleda savršeno za svoje godine, znači da mu prija što je sa mnom

7

Popularna voditeljka i njen suprug Momčilo tek što su se vratili s Azurne obale, gde su se potpuno posvetili jedno drugome uživajući u činjenici da im je ćerka Sara Mia već odrasla i uskoro na televiziji kreće maminim stopama

Lea Kiš sa suprugom Momčilom
Lea Kiš sa suprugom Momčilomfoto: Privatna Arhiva

Jedna od naših najuspešnijih voditeljki Lea Kiš Jokić (51) korača u susret novoj televizijskoj sezoni potpuno odmorna i sveža, jer tek što se vratila s odmora koji je podelila sa suprugom Momčilom. Njih dvoje su birali Azurnu obalu za letovanje iz snova, koje ovoga puta nisu delili sa ćerkom Sarom Miom. Naime, pošto se njihova naslednica već osamostalila, voditeljka i njen izabranik imaju više vremena za sebe, a trošili su ga na obilazak znamenitosti ovog dela Francuske.


Glossy: Zašto ste birali Azurnu obalu kao destinaciju za odmor?


- Poslednjih godina birali smo destinacije koje nisu podrazumevale aktivan odmor. Uglavnom smo odlazili u velike rizorte, gde nam je sve bilo na jednom mestu i prilagođeno maksimalnom opuštanju. Ovoga puta spontano smo došli na ideju da promenimo koncept odmora i spojimo ga s obilascima. Bili smo smešteni u San Remu, ali svaki dan smo koristili da budemo u Kanu, Nici i Monte Karlu. Odlično smo se proveli i lepo odmorili.

 

Lea Kiš i Momčilo jokić
Lea Kiš i Momčilo jokićfoto: Privatna Arhiva


Glossy: Ponašate li se ponekad kao da ste na početku veze i da se zabavljate?

Naravno da ne. Mladost ne treba vraćati, svako životno doba i godine braka koje provedete s nekim novi su doživljaj za sebe."

Glossy: Jeste li odustali od crkvenog venčanja?


- Jesmo, za sada...


Glossy: Imate li Moma i vi sada, kada vam je ćerka odrasla, više vremena jedno za drugo?


- Vremena u našem svakodnevnom životu realno je sve manje. Jurimo na sto strana, prepliću nam se obaveze i odgovornost. Moma i ja smo uvek negovali naš odnos i imali svoje vreme, ali Sara Mia je uvek bila i ostaće centar našeg sveta.

 

Lea Kiš
Lea Kišfoto: Privatna Arhiva


Glossy: Kako se osećate pošto je došlo vreme da Sara Mia putuje odvojeno od vas?


- Sve ide svojim tokom, roditelji moraju da se naviknu i puste dete da se osamostali. Svakom njegovo dete brzo poraste, ali najvažnije je da se prilagodite i pustite naslednike da imaju svoj život. Naša ćerka zna da smo tu da je uvek podržimo, pomognemo joj i budemo uz nju.


Glossy: Raduje li vas to što je krenula vašim stopama u profesiji?


- Veoma sam ponosna na nju. Diplomirala je režiju sa 22 godine, a već godinu dana kasnije je na master studijama i počinje da radi svoju emisiju na Studiju B. Verujem da će me u svakom smislu prevazići i biti bolja i uspešnija od mene, jer san svakog roditelja jeste da mu dete napravi veći uspeh od njega. Tek tada ste uspeli u životu. Mlade generacije sada su mnogo ispred nas, tako da mogu da joj dam neki savet, ali verujte mi, češće ona meni pomaže u kreativnom smislu.

 

Lea Kiš i Momčilo Jokić
Lea Kiš i Momčilo Jokićfoto: Privatna Arhiva


Glossy: Dopušta li vam da se mešate u njene odluke? Imate li pravo glasa i kada je reč o njenom emotivnom životu?


- Nemamo tajni i veoma smo bliske, o svemu pričamo. Na meni je da dam mišljenje, a odluke su njene.


Glossy: Ima dobar primer svojih roditelja. Smatrate li da se za brak treba boriti ili je to možda samo stvar sreće da se dvoje pronađu?


- Veliki je teret kada odrastete u skladnoj porodici, gde su vrlo jasno uspostavljeni principi funkcionisanja, prvo između roditelja i njihovog odnosa, gde tokom odrastanja usvajate model ljubavi, poštovanja i nesebičnog davanja, a zatim i odnosa prema detetu kome ste posvećeni, pružate mu bezuslovnu ljubav i uz vaspitanje i lične primere otvarate mu put kojim upoznaje život. Zato uvek kažem da od prevelike ljubavi koju ulažete i mnogo emocija, pravite osobu koje je spremna u životu kada prepozna srodnu dušu i zaista postane savršena žena.


Glossy: Koju Mominu osobinu najviše cenite posle dve i po decenije zajednice?


- Posvećenost porodici.

 

Momčilo jokić
Momčilo jokićfoto: Privatna Arhiva


Glossy: Da li je za vaš dobar izgled zaslužno i to što vas možda muž poštuje i voli jednako kao na početku braka?

Bogami i moj muž izgleda savršeno za svoje godine, znači da i meni i njemu prija to što smo toliko dugo zajedno."


Glossy: Koliko vas danas profesija ispunjava i smatrate li da je voditeljski posao nešto u čemu se najbolje snalazite?


- Nova sezona mi počinje 16. septembra i već snimam nove emisije. Gledaoci su navikli da me čekaju nedeljom po podne i mogu vam reći da me u velikom broju prate na Grandu. Emisija mi je veoma gledana i verujem da ću i ovde opravdati titulu "kraljice rejtinga", koji već dugo imam u televizijskim vodama. Spremam mnogo iznenađenja i novih sadržaja, čime ću privući pažnju publike koja me godinama gleda.

 

 

makonda-tracker