intervju

Zvezda hrvatske telenovele Tara Rosandić za Glossy: Svaki dan je nova prilika

0

 

Popularna glumica koju gledamo u seriji “Čista ljubav“ otkriva čime je uvek nasmeje kolega Momčilo Otašević, zašto udomljava samo mačke i zbog čega se u Beogradu uvek oseća kao kod kuće.

foto: Promo
foto: Promo

Zagrebačka glumica Tara Rosandić predstavila se najširoj publici u telenoveli „Čista ljubav“ koja se emituje na TV Prvoj, a u kojoj tumači glavnu ulogu. Njena rola Sonje toliko je osvojila publiku da je često i na ulici oslovljavaju tim imenom. Tridesetogodišnja Tara glumom se bavi već duže od deceniju, članica je pozorišta „Gavella“, a ostvarila je zapaženu ulogu i u nagrađivanom filmu „Zvizdan“. Kaže da je odrasla u pozorištu, da je gluma njen životni izbor i da se lako nosi s popularnošću.

 

Kao devojčica, za vreme rata, živeli ste na relaciji Beč-Zagreb. Kako se sećate detinjstva?

 

- S radošću. Verujem da je mojoj mami bilo puno teže, dok sam ja uživala u velikom i novom gradu koji je bio puno bogatiji od naše ratom pogođene zemlje.

 

 

 

Pozorišnu karijeru započeli ste sa 16 godina u pozorištu. Šta je uticalo na to da krenete tim putem?

 

- Slučajno sam se našla na sceni i otkrila koliko je gluma čudesan posao. Nakon toga zapravo nisam imala puno izbora nego da se oprobam u njemu.

 

Kako je došlo do saradnje sa rediteljem serije „Čista ljubav“ i glavne uloge?

 

- Isto spletom okolnosti. Bila sam na Novoj TV na audiciji za sasvim drugi projekat i previše zauzeta u pozorištu da bih radila dugu seriju. Neočekivano sam izgubila letnji posao i snimak sa audicije je poslužio da uđem u drugi krug izbora za Sonju. I tu smo gde jesmo.

 

foto: Promo

 

Ovo vam je prva glavna uloga u televizijskoj seriji, da li ste je baš takvu zamišljali? Imate li sličnosti sa Sonjom?

 

- Nisam sebe zamišljala u ovakvoj situaciji. Svaki dan se trudim da Sonju učinim opipljivijom. Ona je u sasvim drugačijim životnim okolnostima od mene, divim joj se kako ih podnosi.

 

Šta biste promenili kod sebe?

 

- Ne razmišljam kako bih se promenila, više kako bih se poboljšala. Svaki dan je prilika da radimo na promenama koje želimo da vidimo.

 

Sa kojim kolegom/koleginicom se najbolje slažete na setu?

 

- Teško mi je da izdvojim. Drago mi je da sam ušla u takvu divnu “porodicu” profesionalaca od kojih svaki dan učim o upornosti i posvećenosti poslu.

 

Nastavak intervjua pročitajte na sledećoj strani.

makonda-tracker