u fokusu

Andrija Kuzmanović o glasinama da ga je osvojila koleginica: Mogu da otkrijem da sam zaljubljen

5

Mladi glumac priča o tome kako je postao glumac, zašto sebe naziva glumicom zaposlenom na određeno i otkriva svom emotivni status

foto: Vladimir Šporčić
foto: Vladimir Šporčić

Put do srca publike jedan od omiljenih glumaca mlađe generacije Andrija Kuzmanović pronašao je zahvaljujući ulogama Jakše u filmu "Montevideo, bog te video" i kao inspektor Stanko Pletikosić u seriji "Senke nad Balkanom". U intervjuu za Glossy otkriva zašto ne žali za propuštenim prilikama i gde je odigrao svoju prvu profesionalnu ulogu u pozorištu.

 

Glossy: Završeno je emitovanje "Senki nad Balkanom". Kakvi su vaši utisci?


- Pohvale dolaze sa svih strana, i to nam mnogo znači jer su potvrda da smo uspeli da uradimo nešto što je kvalitetno. Nastavak će biti smešten u 1934. godinu, a šta će biti s mojim likom, videćemo kad scenario bude završen.


Glossy: Vrata slave otvorila vam je uloga golmana Jakše. Da li je tačno da ste vi najbolji fudbaler iz "Montevidea"?


- Uz Viktora Savića, Aleksandra Radojičića i Milana Nikitovića, ja sam svakako najbolji fudbaler u tom timu. Nas četvorica najbolje baratamo loptom. Bjela me je odabrao da budem golman. U svakom dobrom timu nije bitno šta ti želiš, već za šta te izabere general. "Montevideo" je svima nama bio ulaznica u svet filma. Nekako smo skrenuli pažnju na sebe i postali neka nova generacija glumaca. Iza tog uspeha stoji i naporan rad. Prošle godine snimao sam jedno 200 dana, a imao sam tri premijere u pozorištu.


Glossy: Kako ste se zarazili glumom?


- Gledajući kao dete filmove iz video-kluba maštao sam da ću, kad porastem, biti glumac. Drugi dečaci su sanjali da budu fudbaleri, košarkaši ili teniseri, a ja da igram na filmu.


Glossy: Koji glumac vas je najviše fascinirao?


- Zoran Radmilović u "Radovanu Trećem". U šali kažem kako sam bio čak i na jednoj njegovoj predstavi dok je moja majka bila u osmom mesecu trudnoće. Verovatno sam već tada mogao da ga čujem. Zoran se razlikovao od drugih glumaca. Uvek je igrao da kraja i srcem. Volim takve ljudi i glumce. Bio je mrgud, a u dubini duše i dobar čovek.

 

 

Glossy: Niste imali sreće da vas primi na svoju klasu Dragan Petrović Pele?


- Želeo sam da upišem glumu kod njega. Otišao sam onda kod Nebojše Bradića i nije mi žao. Radio sam mnogo više na sebi. Hvala Peletu što me nije primio. Tako je možda moralo da bude.


Glossy: Krajem godine imali ste premijeru i u Pužu. Kako ste uspeli da odvojite vreme za probe?


- Tu sam odigrao svoju prvu profesionalnu ulogu na trećoj godini studija. Kod Branka Kockice i njegove žene Cace glumac ima najbolji tretman na celom svetu, a ne samo zato što je honorar svakog ponedeljka. Pužić je eldorado i moramo da ga pazimo jer, u suprotnom, nećemo imati šta da ostavimo našoj deci.


Glossy: U svom matičnom Beogradskom dramskom pozorištu zaposleni ste na mesto glumice. Kako?


- Bio sam primljen na to radno mesto umesto Milice Zarić kada je otišla na porodiljsko bolovanje. Šalio sam se tada na svoj račun. Govorio sam kako sam došao da menjam glumicu koja je na trudničkom. Trenutno sam na mestu Jelisavete Orašanin, koja je otišla u Los Anđeles. Ne žalim se. Najvažnije je da je čovek živ i zdrav. Glumci su najsrećniji kad rade.


Glossy: Igrate vrlo uspešno u predstavi "Hotel 88", a već su vas povezali s partnerkom Anđelom Jovanović. Ima li tu ljubavi i van scene?


- Nas dvoje smo mnogo dobri drugari. Kad budem imao devojku, objaviću medijima njeno ime i prezime. A sada mogu da otkrijem da sam zaljubljen.

 

foto: glossy

 

***

POGLEDAJTE

Andrija Kuzmanović: Slomljeno srce lečim viskijem (VIDEO)

 

 

makonda-tracker