intervju

Zvezda hrvatske telenovele Tara Rosandić za Glossy: Svaki dan je nova prilika

0

 

Popularna glumica koju gledamo u seriji “Čista ljubav“ otkriva čime je uvek nasmeje kolega Momčilo Otašević, zašto udomljava samo mačke i zbog čega se u Beogradu uvek oseća kao kod kuće.

foto: Promo
foto: Promo

Zagrebačka glumica Tara Rosandić predstavila se najširoj publici u telenoveli „Čista ljubav“ koja se emituje na TV Prvoj, a u kojoj tumači glavnu ulogu. Njena rola Sonje toliko je osvojila publiku da je često i na ulici oslovljavaju tim imenom. Tridesetogodišnja Tara glumom se bavi već duže od deceniju, članica je pozorišta „Gavella“, a ostvarila je zapaženu ulogu i u nagrađivanom filmu „Zvizdan“. Kaže da je odrasla u pozorištu, da je gluma njen životni izbor i da se lako nosi s popularnošću.

 

Kao devojčica, za vreme rata, živeli ste na relaciji Beč-Zagreb. Kako se sećate detinjstva?

 

- S radošću. Verujem da je mojoj mami bilo puno teže, dok sam ja uživala u velikom i novom gradu koji je bio puno bogatiji od naše ratom pogođene zemlje.

 

 

 

Pozorišnu karijeru započeli ste sa 16 godina u pozorištu. Šta je uticalo na to da krenete tim putem?

 

- Slučajno sam se našla na sceni i otkrila koliko je gluma čudesan posao. Nakon toga zapravo nisam imala puno izbora nego da se oprobam u njemu.

 

Kako je došlo do saradnje sa rediteljem serije „Čista ljubav“ i glavne uloge?

 

- Isto spletom okolnosti. Bila sam na Novoj TV na audiciji za sasvim drugi projekat i previše zauzeta u pozorištu da bih radila dugu seriju. Neočekivano sam izgubila letnji posao i snimak sa audicije je poslužio da uđem u drugi krug izbora za Sonju. I tu smo gde jesmo.

 

foto: Promo

 

Ovo vam je prva glavna uloga u televizijskoj seriji, da li ste je baš takvu zamišljali? Imate li sličnosti sa Sonjom?

 

- Nisam sebe zamišljala u ovakvoj situaciji. Svaki dan se trudim da Sonju učinim opipljivijom. Ona je u sasvim drugačijim životnim okolnostima od mene, divim joj se kako ih podnosi.

 

Šta biste promenili kod sebe?

 

- Ne razmišljam kako bih se promenila, više kako bih se poboljšala. Svaki dan je prilika da radimo na promenama koje želimo da vidimo.

 

Sa kojim kolegom/koleginicom se najbolje slažete na setu?

 

- Teško mi je da izdvojim. Drago mi je da sam ušla u takvu divnu “porodicu” profesionalaca od kojih svaki dan učim o upornosti i posvećenosti poslu.

 

Nastavak intervjua pročitajte na sledećoj strani.

foto: Promo

Ivana Hercega, koji vam je bio partner u seriji, upoznali ste kao tinejdžerka na jednom projektu u kom ste statirali. Kakav je vaš odnos s njim i da li vam je pomogao na početku karijere?

 

- Ivan mi je bio dobar saradnik. Stalo mu je do svake scene. Drago mi je da sam imala priliku da upoznam njegov način glumačkog rada.

 

I Momčilo Otašević vam je partner u seriji, kako se slažete?

- Momo je divan, duhovit i inteligentan, olakšava život na setu. Često nas jednostavno nasmeje kad mora biti opasni Ranko, iako bude izrazito uverljiv."

Vaše ime na sanskritu znači zvezda. Da li ste verovali da ćete serijom „Čista ljubav“ postići slavu prave zvezde?

 

- Slava je prolazna, ko bi trčao za njom? Ipak, zahvalna sam za svu podršku gledalaca. Divno je kad saznaš da nekome ulepšavaš veče. Hvala svima koji prate seriju.

 

 

Da li je mali ekran vaš izbor ili preferirate teatar?

 

- Odrasla u pozorištu, bez njega ne mogu. Svejedno, zahvalna sam televiziji na svim mogućnostima koje pruža.

 

Od svih životinja najviše volite mačke, imate ih dve. Šta vas vezuje baš za njih?

 

- Uvek kažem da bih najradije imala celi zoološki vrt kod kuće. Zbog mog tempa života jedino stižem da se pravilno brinem o mačkama i zecu, tako da ne preuzimam druge odgovornosti, ma kako mi ponekad teško da samu sebe sprečim da ne udomim još životinja. Sve moje životinje su, jasno, udomljene, ne kupljene.

 

Na šta vas asocira Beograd?

 

- Na moju porodicu. Oni žive u Pančevu i Beogradu. Nikad nismo dovoljno često zajedno. Ipak, tetka Lidija, moje sestre i njihovi predivni sinovi brinu se da se osećam kao da smo se juče videli i jako me usrećuju. U Beogradu sam zato kao kod kuće."

 

makonda-tracker