Džordž Majkl: Zaslužio sam zatvorsku kaznu

0
Pevač konačno otkriva kako je izgledao njegov osmonedeljni boravak iza rešetaka, u kojim trenucima je mislio da se oprašta od života, ali i zbog čega je odlučio da ostavi marihuanu.
Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

Muzički superstar Džordž Majkl (50) tokom svoje trideset godina duge karijere prodao je više od 115 miliona albuma i stekao armiju obožavalaca koji su mu tolerisali sve ispade sa drogama, ali i kontroverzni privatni život. Pevač će 25. juna ove godine zakoračiti u šestu deceniju, a izgleda da mu je zrelo doba donelo stabilnost i na polju privatnosti.

On već izvesno vreme uživa u ljubavi sa svojim dečkom, frizerom Fadijem Favazom (38), a izborio se i sa decenijskim problemom koji je bio posledica dugogodišnjeg koketiranja sa narkoticima. Muzičar ne krije da mu je rad na novom albumu Symphonica i te kako pomogao, ali i da će se na ovom izdanju naći balade koje vrlo podsećaj na stil koji je gradio osamdesetih godina prošlog veka. U intervjuu za Daily Mail, Džordž Majkl otvoreno je govorio o svom životu i trenucima kada je mislio da živi poslednje dane.

- Pušio sam 25 džointa dnevno. Održavali su me srećnim i normalnim, ali odlučio sam da promenim svoj život i duže od godinu i po dana nisam pipnuo marihuanu – kaže bez pevač koji je zbog saobraćajne nesreće koju je izazvao 2010. godine pod uticajem opijata, tačnije kanabisa, na osam nedelja lišen slobode u zatvoru Highpoint u Safolku.

- Znam da sam zaslužio tu kaznu. Rekao sam sebi: Pogni glavu i odradi to! Ali, nije bilo lako. Ipak, oduševila me je ljubav i podrška koju su mi pružali moji fanovi. Mnogo su mi značili i verujem da bez njih ne bih izdržao – rekao je Majkl koji se u razgovoru za britanski časopis prisetio i kako je posle četiri nedelje provedene u zatvoru dao autogram svakom zatvoreniku i čuvaru. Nedugo potom, 2011. godine, završio je u bolnici zbog jake upale pluća i tada se ozbiljno uplašio za svoj život.

- Umalo me je ubila upala pluća. Na nekom podsvesnom nivou to je bilo zastrašujuće i mislim da se verovatno nikada više u životu neću osećati sigurno. Tih nedelja mučila me je strašna krivica zbog porodice i prijatelja koji nisu znali da li ću preživeti. Sada, kada pogledam na sve to, mogu da kažem kako me je taj događaj umalo uništio – prisetio se popularni muzičar. Pored svih njegovih skandala, najviše se pamti onaj iz davne 1998. godine kada ga je u Los Anđelesu, u javnom toaletu, uhapsio policajac na tajnom zadatku za koga je Džordž umislio da je prostitutka. On mu je ponudio novac za seks, nakon čega se muzičar javno deklarisao kao pripadnik gej populacije.

- Desilo se to što se desilo. Nisam planirao da na taj način saopštim javnosti kako sam gej, jednostavno se dogodilo – zaključuje bivši član grupe Wham.

Priredio: Danilo Mašojević

makonda-tracker