pogođen

Bio je gnevan zbog svega: Reakcija princa Vilijama nakon intervjua Harija sa Oprom Vinfri nije bila blagonaklona

0

Princ Hari je sa suprugom Megan Markl dao intervju Opri Vinfri, nakon čega je njegov brat Vilijam bio besan.

Princ Vilijam nije imao blagu reakciju kada je čuo intervju Harija i Megan s Oprom
Princ Vilijam nije imao blagu reakciju kada je čuo intervju Harija i Megan s Opromfoto: Chris Jackson / Avalon / Profimedia

Nakon što su princ Hari i Megan Markl napustili kraljevsku porodicu 2020. godine, par je uglavnom, bar u prvo vreme, ćutao o svojim razlozima za istupanje sa dužnosti koje su vršili u sklopu šire porodice.

 

Tek je 2021. godine otkriveno šta se sve dešavalo i šta ih je motivisalo na taj čin, kako su otkrili u intervjuu sa Oprom Vinfri, koji je tog proleća bio naširoko citiran i prepričavan.

 

U tom intervjuu Megan je rekla Opri kako su postajali "razgovori i brige o tome koliko tamna će biti Arčijeva koža kada se rodi".

 

Hari je takođe govorio o člancima i naslovima o kojima se nikada nije pričalo u okvirima porodice, a kada je Opra pitala da li su je napustili zbog rasizma, Hari je odgovorio da je to bio veliki razlog.

 

Komentari su izazvali veliku zainteresovanost šire publike, a kada su princa Vilijama pitali da odgovore na te navode, on je to i uradio svega par dana nakon tog intervjua.

 

Hari i Megan tokom prvog intervjua s Oprom Vinfri
Hari i Megan tokom prvog intervjua s Oprom Vinfrifoto: CBS / Ferrari / Profimedia

 

Princa Vilijama su direktno pitali: — Da li je kraljevska porodica rasistički nastrojena, gospodine? 

 

On je odogovrio da oni nikako nisu rasistički nastrojena porodica.

 

Palata je u svom zvaničnom saopštenju navela da su ove optužbe "zabrinjavajuće" i da se "sećanja razlikuju", ali da će Saseksovi zauvek biti "voljeni članovi porodice".

 

Vilijam je pričao o bratu i kada je svojevremeno posetio školu u Stratfordu, u istočnom Londonu, gde su ga pitali da li je pričao s Harijem posle intervjua, na šta je rekao da "nije, ali planira da to uradi".

 

* Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

 

Bonus video

Heraldičar Grujić: Princ Vilijam sasvim drugačije shvata VLADAVINU

 

 

 

makonda-tracker